петък, 20 ноември 2009 г.

Sofianci.com Update!

Доста се позабавихме с ревюто на Sofianci.com за което се извиняваме на всички. Както споменахме в предната статия за сайта, той е насочен към потребители само от столицата и е с платена еднократна регистрация. Това беше и причината да се откажем от ревюто. Просто винаги сме били скептично настроени към платените услуги в сайтовете за запознанства. За наша приятна изненада обаче, основателят на сайта abSent, веднага се свърза с нас и ни предложи безплатен достъп за да направим пълен преглед на Sofianci.com. Обещанието си е обещание и се надяваме ревюто да ни промени виждането за платените услуги...

Както казахме и преди, началната страница е стилна и практична. Сега ще се регистрираме и ще надникнем зад завесата.

Регистрацията не е от най-бързите и има задължителни полета като улица, описание и др.В допълнение ще трябва да валидирате акаунта си чрез изпратеното на имела ви съобщение.

Освен навигационният бар който включва линкове към различните части на сайта (начало, ТОП20, жени, мъже, Miss Sofianci, форум, търсене) всеки юзър има и собствен контролен панел наречен "администрация". Администрацията на Sofianci.com веднага ни направи впечатление, тъй като не прилича на останалите, които сме разглеждали до сега. Тя е в основните цветове на сайта и използва уникални икони. Панелът е достъпен по време на целия ви престой на сайта и е абсолютно лесен за разбиране.

Както във всички сайтове за запознанства, потребителите имат право да ъплоудват свои снимки. Sofianaci.com обаче имат стриктни правила за снимките, а и за целия сайт. Правилата между другото са СТРАХОТНИ според нас! Наистина са на достъпен език и са смислени. Другите сайтове за запознанства трябва да поработят в този аспект. Браво на Sofianci.com!

Подробната информация за себе си можете да добавите в лексикона, прикачен към профила ви. Това е едно улеснение за потребителите, като отговорите им не е задължително да бъдат само от посочения лист.

За всеки потребителски профил в сайта за запознанства могат да се оставят коментари, а има и статистика на самия профил. Тя е видима за всички потребители и може да ви помогне да се уверите, че даден профил е реален.Различното тук е че можете да си добавяте значки към профила (max 6 и защо не повече?). Те ще добавят цвят към профила ви, а и другите ще разберат нещо за вас, освен ако не целите да ги объркате със значка не по ваш вкус :)


За скромните 4.80 лв си добавяте значка към профила но има и допълнителни екстри които получавате. Забавни са донякъде, но изборът си е ваш. А защо не може да се подарява значки? Вместо хората сами да си купуват, техните приятели да имат възможност да ги "наградят" ни звучи по-интересно.

Ако пък се имате за достатъчно секси мацка (защо няма и значка "Изкусител" за мъжете??? или пък "Прелъстител") можете да се опитате да изкусите администраторите и ще получите специална значка

Търсачката на Sofianci.com е достатъчно ефективна. Тя включва нормално (пол/квартал/години от-до/снимка/онлайн) и разширено търсене. Разбира се няма опция за други градове, а само за кварталите на София. По-интересни са резултатите от търсенията. Те са представени под формата на галерия без никакъв текст. На нас това ни допадна, защото преди всичко ни интересуват муцунките на потребителите, а след това имената им ;) Няма да откриете еротични снимки на потребители, както в Gepime.com, Diskretni.com, LadyBi.com и др., но пък от общо близо 70 000 (почти 50/50 под и над 18) регистрирани със сигурност ще се намери нещо и за вашият вкус. По времето на нашето посещение имаше около 2000 потребителя онлайн.


Фактът че регистрацията е платена определено свежда броят на нереалните профили до минимум, но сме сигурни, че за някои потенциални потребители е пречка. Въпреки негодуването ни за платената регистрация, трябва да си признаем, че всъщност идеята не е толкова лоша. Ако можеше обаче да се постигне подобен ефект без плащане щеше да страхотно.

Не липсват и SMS гласуванията за даден профил. За наша радост, въпреки ВИП лудостта обхванала България от няколко години насам, тук такава глупава опция липсва. Ето ги цените на гласовете:

2 ГЛАСА - SMS на кратък номер 1518 с текст "SOF 7784916"


(Цената на SMS е 0.50 лв. без ддс)
6 ГЛАСА - SMS на кратък номер 2216 с текст "SOF 7784916"


(Цената на SMS е 1.00 лв. без ддс)
12 ГЛАСА - SMS на кратък номер 2225 с текст "SOF 7784916"


(Цената на SMS е 2.00 лв. без ддс)

Победителите в месечните гласувания получават... значка. Хммм, да видим. Елмаз (не само там) има безплатно гласуване и материални награди VS платено гласуване с награда значка.

Форумът на Sofianci.com все още не е достигнал обемът на комуникация на Гепи ме, но набира инерция. Тук ще намерите съобщения, както и снимки за редовните срещи на потребителите на Sofianci.com. Направи ни и впечатление, че самият екип на сайта поддържа директна връзка с потребителите, а така трябва и да бъде. Браво!

Няма допълнителни екстри като видео чат, клипове и музика, но очакваме да видим новият сайт на Sofianci.com, който трябва да стартира след Коледа. Администраторите обещават изненади!

Плюсове

- Голяма посещаемост (може още)
- Минимален брой нереални профили (просто няма как да кажем, че няма никакви)
- Лесна навигация
- Диалог с потребителите
- Готини правила написани на човешки

Минуси

- Ограничен потребителски пазар
- Платена регистрация
- Платено гласуване
- Регистрацията може и да е по-бърза
- Липса на аудио/видео
- Липса на клипове/музика

Контактна информация не липсва, както при други сайтове за запознанства:

Софиянци България ООД
улица Праскова 19
1431 София

tel/fax: 02 866 25 61

Не виждаме причина да сте от София и да не сте регистрирани в Sofianci.com. Доста по-лесно можете да се запознаете с нови хора и то без да трябва филтрирате по град. В допълнение, целия сайт е направен така че потребителят да се чувства у дома си и създава весела атмосфера.


1 коментар:

  1. Само да отбележа че има значка изкусител просто се среща по рядко от "изкусителка"

    ОтговорИзтриване