петък, 30 януари 2009 г.

Salsa.bg - Запознанства, приятелства, любов

Salsa.bg е един нов сайт от групата на Elmaz.com и Atol.bg и се надяваме в поредният си опит, собствениците да са създали нещо уникално като идея, функционалност и лесно за използване. Ето как изглежда стартовата страница на Salsa.bg:


Домейнът е регистриран на 4 август 2008г. и изтича на 5 юни 2009.

Това е контактната информация :


Търговец: "Синера БГ" ООД е търговско дружество , регистрирано по ф.д. N: 4013/2005 по описа на СГС.
ЕИК: 103980070
ID номер по ЗДДС: BG103980070
Адрес на регистрация: гр. Варна, ул. ген. Гурко 84
Адрес на дейността: гр. Варна, ул. Евлоги Георгиев 21А
Телефон: 0887368759
Е-майл: admin (АТ) salsa.bg


Над 90% от посетителите на Salsa.bg са от България.


Името Salsa.bg звучи добре, но когато го чухме за първи път, помислихме, че става въпрос за страница посветена на запознанства на танцьори или нещо такова.
Сайтът е предназначен за лица над 18, така че тийнейджърите трябва да се насочат на другаде. Прави впечатление лекия дизайн, който в същото време е доста скучен и типичен за индустрията. Мислехме че екипът на Elmaz.com ще смени концепта на 10 годишния дизайн, но уви. За тях времето е спряло и те не мислят, че българската публика има нужда от по модерни идеи.

Нека се регистрираме! След стандартните име, имейл и парола мислехме, че сме готови. Да ама не! Трябва да загубим още време в посочване на интереси, тип връзка която търсим, описание (мин 75 символа). Натиснахме "регистрирай се" и смятахме, че сме готови да разгледаме Salsa.bg. Грррррр! Имаше валидация чрез имейл и опция да опишем идеалния си партньор. След това пък списък с любими неща като те са задължителни... Преди даже и да сме разгледали сайта вече ни писна от въпроси и подобни глупости. Не може ли първо да поразгледаме, а после ако ни хареса да си попълним инфото?! Явно не...

Най-накрая сме вътре! И осъзнахме, че се намираме в един розов elmaz.com без реклами.
Търсенето е същото, навигацията е същата, фалшивите профили, гласуването със звездички ако щете... Е да, вярно, че можеш да гледаш снимките в оригинален размер без да плащаш като поп... В Salsa.bg обаче, трябва да си платиш за да си четеш съобщенията!Имате и възможност да спечелите екстра опцията безплатно:

Всеки 5-ти изпратил съобщение на 10 различни профила за деня, печели Салса Плюс за две седмици
Всеки ден имате шанс

Мдааа, всеки ден имате шанс ако не попаднете в Елмаз да се озовете в Салсата, а разлика практически няма никаква. Разочаровани сме от Salsa.bg, както и от скучния предъвкан модел, който ни предлагат създателите и. Не ви я препоръчваме и на вас. По-добре се разходете и ще имате по-голям шанс да срещнете някого :)

За да посетите Salsa.bg, натиснете ТУК
четвъртък, 29 януари 2009 г.

Sladur.com "Стани известен..."

Sladur.com е също един от първите сайтове за запознанства и съществува от 2000 г. Типичната начална страница изглежда така:


Домейнът е регистриран на 2 ноември 2000г. и изтича на същата дата през 2009г.
Дизайнът на Сладур е буквално от 19 век, въпреки че страницата не се зарежда толкова бавно колкото Елмаз.

Можете да се свържете с администраторите на тези адреси:

Владимир Босев
П.К. 99
Троян, Ловеч 5600
България

Имейл: sladura@gmail.com
Тел.:+359.888650022 и +359 888 650022
ICQ: 45418951

Ето и от къде идва трафикът към днешна дата в проценти:Най-многобройни са посетителите от София, следвани от Варна, Бургас, Свищов, Пловдив и Благоевград.

Сладур.ком има и версия на английски език (http://www.be2.net/), която е особено популярна в Индия и Пакистан, но не и в Европа или Северна Америка.

Освен стандартните функции, присъщи за такъв сайт, Сладур разполага и с опции за IRC Chat и Video Chat. Звучи доста интересно и примамливо, но изглежда няма потребители, които да използват тези начини на общуване.

Интересно допълнение е наличие на Известни Сладури. Там ще откриете имена като Бербатов, Калин Вельов и Маги Желязкова. За момент може и да си помислите, че ще ви се отдаде възможност да размените няколко съобщения с някои от известните личности. Оказва се обаче, че тези профили са добавени от самите администратори и звездите едва ли знаят за тях. Може и да грешим... Ако изгаряте от желание и вие да сте сред известните, може да си осигурите място там срещу скромните 10 000 лв. Не случайно е многоточието в мотото на Сладур "Стани известен..." На всичкото отгоре, 30% или повече от всяка страница са заети от дразнещи реклами.

Зарадвахме се, когато видяхме Сладурската Банка като мислехме, че това ще е нещо интересно, но уви. Има някаква лихва и казино но всичко ни се стори много постно и не разбрахме нищо.

ВИП потребител можете да станете чрез SMS или като се обадите на импулсен телефон. Цената на привилегията е 2.40 лв.

Това което спасява Сладур, както и при Елмаз е дългогодишното присъствие на пазара. Ние лично никога не бихме ползвали сайта.

Ако на вас ви допада разбира се наслаждавайте му се колкото си искате :)

За да посетите Sladur.com натиснете ТУК

сряда, 28 януари 2009 г.

Елмаз - един от най-старите на пазара

Допитахме се до Google за "запознанства" и на първо място се появи Elmaz.com. Елмаз е един от пионерите в българското киберпространство и има доста посетители. Ето как изглежда началната страница на сайтаДомейнът е регистриран на 26 април 2000г. и изтича на 26 април 2013г.

Можете да се свържете с администраторите на тези адреси:

e-mail: webmaster@elmaz.com


адрес: Генерал Гурко 84
Варна 9000,
БългарияЕто и от къде идва трафикът към днешна дата в проценти:

Естествено най-голяма част от посетителите са от София, следвани от Варна, Пловдив, Атина, Бургас и Русе.

Елмаз е предназначен само за потребители над 18 години и изисква регистрация.
Както всеки сайт от този тип, потребителите могат да ъплоудват свои снимки, да описват себе си и да общуват с други потребители.

Платените услуги са следните:
ЕЛМАЗ ЕКСТРА, която ви дава следните опции:

Да виждате кой и колко пъти е разгледал профила Ви
Да разгледате кой е гласувал за Вас, колко пъти и с каква оценка
Разглеждане на снимките на потребител в реален размер

Можете да заплатите по следните начини


Ако питате нас, не виждаме смисъл точно тези услуги да бъдат платени. В повечето световни сайтове, платеният елемент е пращането на съобщения (т.е. пряката комуникация).VIP ЕЛМАЗ
, която ви дава следните опции:

Да представите по уникален начин своя профил
Да избирате потребителите, на които искате да представите своя профил, по пол, възраст и населено място
Вашият профил ще се показва най-отгоре на всички списъци, галерии и търсачки

Можете да заплатите по следните начини:


Това не е лоша опция, но ние лично не бихме платили за нея. И без друго получаваме достатъчно внимание от другия пол :)

Като цяло дизайнът на Елмаз е морално остарял и с абсолютно нищо не би грабнал окото на потребителя.

Рекламни банери не липсват а навигацията на пръв поглед изглежда леко объркваща.

Тук по-рядко можете да срещнете профили в стил "Аз СъМ лИгАвА ТиНеЙдЖъРкА" и болшинството от потребители са над 20 години.

Що се отнася до фалшивите профили (на красиви мадами), те са налице както във всички други сайтове за запознанства и естествено, повечето от тях си ги слагат самите администратори за да привличат наивни потребители.

Търсенето в Елмаз е достатъчно подробно и общо взето целият сайт е достатъчно скучен и ще ви омръзне след време.

За да посетите Elmaz.com натиснете ТУК