петък, 23 април 2010 г.

Madami.bg



Независимо от състоянието на глобалната икономика, сексът винаги е и ще бъде една от най-търсените стоки на пазара. За доказателство на това твърдение можем да счетем факта, че за „най-древна професия” се счита заниманието на жриците на любовта. Точно затова, огромният интерес към сайтове от типа на ГепиМе.ком и Madami.bg не ни изненадва. Въпреки че е само на около година, Мадами.бг успя да привлече доста голяма мъжка аудитория със съвсем простички банери на едрогърди чаровници. Няма какво да се чудим, тъй като почти всяка фотография на разголени женски прелести има магнетично въздействие върху хетеросексуалните мъже и е успешен маркетинг инструмент за абсолютно всеки един продукт, който се опитате да им пробутате.

Съвсем не мислим да отделим много време на Madami.bg, а просто да ви дадем някои от фактите.

Зад сайта са същите лица, които преди няколко години създадоха Stastni.com, сложиха 2 привлекателни банера с изображенията на няколко перверзни женски създания и се наслаждаваха на успеха на сайта. Сега адресът на Страстни.ком е автоматична препратка към новото им създание Мадами.бг. Дизайнът е променен и създава (донякъде) атмосферата, че влизате в луксозен онлайн бордей. Официално никой не твърди това, но пък ключовите думи на сайта са „kompaninonki, sex, meetings, love, pay love, компаньонки, секс, запознанства, любов, платена любов”. Ясно, значи Мадами си е точно сайт за компаньонки. Уверяват ви, че всички профили са реални и с телефонни номера. Ние не се съмняваме в това, не само защото регистрацията е платена, а и поради факта, че не е логично работещите момичета да не инвестират 5 лв. (SMS регистрация), при условие че получават достъп до „нов” пазар. Може би има и мадами, които са се регистрирали просто заради потенциалните нови сексуални авантюри, но процентът им съвсем не е голям. Модератори или няма или те сами си качват снимки свалени от нета.

Както вече споменахме, за да се регистрирате трябва да заплатите еднократната такса от 4,80 чрез SMS. Така получавате пълен достъп до няколко +18 снимки на женски дупета и може би чувството на величие…

Нека обаче направим една малка сметка. В ГепиМе дамите са едва 25%. Как стоят нещата в Мадами.бг? Имаме 494 дами и 18 883 господа. Тук имаме не 25 а 2,5% женско участие! И все пак необяснимо е как мъжката половина е достигнала до този брой. Ясно, има видео чат, лилавият фон изглежда добре, банерите са секси… Как бихме заменили ГепиМе, който понякога ни дразни поради тежкия си дизайн, с многото си функции и приветливост с Мадами.бг. Ами никак. 
Някои от вас бяха оставили коментари, че сме платени и работим за GepiMe. Е не сме! Просто по-доброто си е по-добро. Сребрин ако реши да почерпи по едно Cosmo няма да му се разсърдим все пак ;)

За контакти с Мадами.бг:
Огнян Генов
E-MAIL: Fullbg@gmail.com

Плюсове

- хххххххххххххх
- хххххххххххххх

Минуси

- Има ли нужда да говорим 

С пет лева по-добре си купете чаша вино.

Можете да посетите Madami.bg ТУК


четвъртък, 22 април 2010 г.

Svalki.bg



Не малка част от неуспешните експерименти за български сайтове за запознанства вече са история и единственото което напомня за тях, саr ревютата в нашия блог. За щастие обаче съществуват по-успешни опити. Въпреки че е далеч от успеха на Гепиме, Svalki.bg стартира през същата 2007 година.
Сайтът има редовни потребители но не е и от най-посещаваните.



 Началната страница на Svalki.bg е сравнително пъстра, а голямото навигационно меню, включващо бутоните „Вицове”, „Тениски”, „Шпионски магазин”, е по-подходящо за портал отколкото за сайт за запознанства. Това обаче съвсем не е фактор за качеството на предлаганите услуги. Какво точно предлага сайтът можете да разберете сами като поразгледате наоколо. Не ви е нужна регистрация за да използвате търсачката. Напълно спокойно можете да браузвате профили докато решите дали да се регистрирате. Информацията до която няма да успеете да се докопате е запазена само за привилегированите ВИП потребители.

Процесът по регистрирането е също добре обмислен и не включва имейл валидации, описания и др. Попълвате само основните 5 полета, избирате град и посочвате рождена дата и сте готови.

В момента на нашето влизане в Свалки.бг има малко над 200 регистрирани потребителя онлайн. Очаквахме малко повече... Съотношението момичета момчета е 50/50, както трябва да е във всички сайтове за запознанства. Статистика на регистрираните потребители не открихме, но според наши изчисления те са около 90 000. Дамите са значително по-малко (около 25-30%), но пък те са и по-активни.

Профилът ви включва всички нормални данни за вас самите, както и някои допълнителни статистики свързани с активността и популярността ви в сайта (чар, слава). Можете да посочите икона за статуса си и да добавите в какво настроение сте. Системата за качване на снимки е лесна и приятна за ползване. Тя ви позволява да качвате много ваши фотографии с описание към тях, само с едно кликване. Реално, няма ограничение върху броят на снимките, които можете да качите и да подредите в албуми. Доколкото успяхме да се уверим,  Svalki.bg имат стриктни правила за снимките ъплоудвани от потребители и всички материали минават през модератор. Браво! Съществува и секция 18+, запазена само за ВИП потребители, но дори и там не са позволени порнографски фотографии. Разбира се, няма как да се контролират профилите без снимка. В Свалки.бг все пак са взели някакви мерки и не е възможно да се регистрира повече от един потребител от едно и също IP за 24 часа.

Освен основната информация за вас самите и описание, можете да добавяте (ембедвате) любимите си клипове. Не забелязахме ограничения за броя видеота, които можем да добавим.
Търсачката е доста удобна за ползване като ви се предлагат следните методи за търсене: бързо-по прякор-подробно. Има достатъчно регистрирани потребители със снимки за да завържете разговор или флирт. В случай че не ви се говори можете просто да оценявате снимки на момичета или момчета. На мода са слънчевите очила и потребителите под 20 годишна възраст.




Запознанствата и свалките са съпътствани и с някои допълнителни екстри. Една от тях е опциията да се присъедините или да основете потребителски клуб. Там можете да споделяте вашите коментари или мнения с останалите участници. Няма ограничения за юзърите желаещи да създадат клуб. Ако имате проблеми в любовта, можете да помолите Д-р. Love за помощ, а и е много вероятно и другите потребители да откликнат на зова ви. Бутонът „Вицове” ще ви отведе до виртуалната библиотека с изпратени от потребителите виртуални усмивки.
По-интересни са войните на Svalki.bg. В тях участват двама потребителя със своите снимки. Няма точно обяснение как точно се „биете”, но предполагаме, че който получи повече гласове – печели.
Платените услуги в сайта включват SMS гласуване и VIP статус.
За 1/5/12 гласа ще трябва да заплатите 0.25/1.00/2.00 лв.

VIP статуса отключва някои допълнителни функции:
    -допълнителни Емотикони за настроение
    - VIP икона
    - По-бързо одобряване на снимките ви
    - Съобщенията ви се пазят неограничен брой дни
    - Можете да изпращате лични съобщения с прикачени снимки
    - Опции за анонимност
    - Допълнителни VIP настройки
    - Приоритет при търсене и др.
    - Гласуване за потребителите без да си качил снимка
    - Допълнителна информация за потребителските профили
    - Изтриване на собствения ти тест за съвместимост
    - Статистика на гласовете, включително и във войните

ВИП системата е по-различна от другите сайтове и е на точки. Всеки ден с този статус ви струва една точка. Точки можете да закупите чрез SMS, да спечелите от гласуване, потребителската касация ТОП120 или препоръки и предложения за сайта. Последното е добър начин да се стимулират потребителите да участват в подобряването на услугите предлагани от Svalki.bg.


За комуникация с екипа на Svalki.bg, можете да се възползвате от контактната  форма. А  ето и допълнителна информация:


emo@mvpower.net
XGroup ДЗЗД
Тракия бл.71 вх.В ап.14
Пловдив, 4023
Тел.: 0886458116


Плюсове

- Реални профили
- Ясна таргет аудиенция
- Система за получаване на ВИП статус (точки)
- Удобна търсачка
- Популярност
- Статистика за профилите
- Известия в реално време
- Видео

Минуси
- Липса на контактна информация


Сайтът за запознанства Свалки.бг определено е в  добра позиция да атакува по-големите си събратя като Сладур, но за това екипът му ще има нужда от креативност и упорство. Ако сте под 20, Svalki.bg определено ще ви допадне.

Можете да посетите Svalki.bg   ТУК


сряда, 21 април 2010 г.

Sofianci.com спрян за ъпгрейд или...


От няколко дни сайтът Sofianci.com е спрян. Не успяхме да намерим отговори и на тяхната Facebook страница. Надяваме се причината наистина да е ъпгрейд и собствениците да ни зарадват с ново съдържание.

събота, 17 април 2010 г.

Tupalki.com

      Tupalki.com е един от новите сайтовете за приятелски запознанства (не секс, интимни, и т.н.т) и невинните намерения, както и идеята му за нови приятелства, ясно личат от шарения дизайн. Тупалки е на по-малко от година и затова не се учудваме на броят регистрации (≈ 5000).


Момичетата и момчетата са проявили еднакъв интерес към сайта. Самите създатели на Тупалки.ком сочат, че потребителите са основно на възраст между 12-20 годишна възраст.
Ако не сте сигурни дали вие се вписвате като „тупалка”, можете да видите потребителите, които са онлайн и без да сте влезли в системата. Имате възможност да видите тъмбнейл снимка, име, възраст и град. Общо взето това е достатъчно за да решите дали да се регистрирате.

Регистрацията в Tupalki.com е сравнително бърза (седем полета), но има и имейл валидация. Задължително заглавие и  описание от минимум 5 000 000 символа няма и целия процес отнема около минутка. След това можете да започвате да търсите приятели.
Навигацията в Tupalki.com  е много опростена и няма да се пулите като теле в железница.
Освен нормалните опции за собствения си профил, собствениците на сайта са добавили и една малка, но готина екстра. Всеки потребител може да представи профила си чрез тази цветова комбинация, която му допада най-много.


Естествено присъства и така популярното гласуване за профил като възможностите са нагоре и надолу (+/-). Ако един глас ви се струва малко СМС опцията е на ваше разположение. Знаете нашето мнение за плащането :). Всеки месец един ТОП потребител получава награда (парфюм за месец Април). Профилите на потребителите са изпъстрени със шарени икони за рейтинг, коментари и т.н.т.

Вече приключили със собствения си профил, можете да видите кой е онлайн от навигационното меню. Изненадани бяхме, че всички потребители на линия се визуализират на една страница. Това ни спестява браузването на 45 страници и благодарим за което. При търсенето не е така, но търсачката върши идеална работа. За сметка на това обаче, модераторите не са духове и си вършат добре работата. Резултатите са налице и не видяхме съмнителни снимки нито кучета, прасета котки и други такива. Вече знаем, че най-многобройни са тупалките между 12-20 години и според нас, ще намерите нещо интересно. В момента на ревюто на Tupalki.com виждаме около 200 човека онлайн, което не е зле за такъв млад сайт.




ВИП (платените услуги) на Tupalki.com са 0.60/2.40лв. за 10/31 дни. Ето и право на какво ви дават те:

- Гласувате с два гласа едновременно (положително или отрицателно)
- Получавате 110% от SMS гласове, които получите за деня
- Виждате кой и как е гласувал за вас последните 5 дни
- Можете да  разглеждате профили Анонимно.

Забелязахме и още едно малко, но готино допълнение към предлаганите от Tupalki.com услуги. Като потребител можете да слушате едно от двете онлайн радиа с останалите си приятели.

За комуникация с екипа на Тупалки.ком, можете да се възползвате от форума или от посочените на самия сайт координати:

Християн Илиев, Явор Киров

Skype:     iiicako
GSM:     0895 / 088 008
E-mail:     help@tupalki.com


Плюсове

- Реални профили
- Ясна таргет аудиенция
- Лесна навигация
- Лесна търсачка
- Достатъчно потребители онлайн (желаем им много повече)
- Цветови опции за профилите
- Радио

Минуси

- Банери
- Липса на видео/аудио

Сайтът за запознанства Тупалки.ком е един шарен сайт за млади и шарени хора, които търсят приятели. Имайки предвид колко е млад сайтът, смятаме, че създателите му са на прав път и им желаем успех!


Можете да посетите Tupalki.com ТУК