събота, 24 септември 2011 г.

KvoStava.us - посветен ли е на българите в чужбина?

Доста българи живеят и работят „навън”. Някои от десетилетия, а други тепърва ще тръгват по широкия свят с надежда за по-добър живот. Има доста форуми, където имигрантите обменят опит, общуват и се запознават. KvoStava.us е насочен точно към българите в чужбина. Не че липсват чужденци, но си е друго да се запознаеш с интересен човек, който да те разбира на собствения ти, български език. Нека видим дали KvoStava е добро решение за запознанства на българите в чужбина.


Дизайнът на KvoStava.us е свеж и навигацията изглежда няма да ни затрудни. За да преминете от английски на български и обратно, намерете малката иконка горе в дясно и изберете желаният от вас език. На началната страница има няколко „Успешни Истории” на двойки запознали се в сайта. Рекламата се свежда до четири банера и десетина препратки, с абсолютно безразборна тематика – от шоколад до избелване на зъби. Единственото което ви се позволява да видите без регистрация са малки снимки, но не можете да разглеждате профили. Достъпни са и няколко рекламни статии. Ако ви мързи да се регистрирате, сайтът за запознанства КвоСтава ви предлага да се логнете чрез Фейсбук. Регистрацията е с 10 задължителни полета и капча. Активация по имейл няма и веднага можете да разгледате из сайта.

Потребителският профил е доста опростен и е отделено място само на основната информация (пол, име, възраст, град, държава) и снимков материал. В долната част на екрана има панел с инструменти и информация в реално време (поща, приятели, инфо и мето членство???). По късно се разбра, че става въпрос за „Моето членство,” отнасящо се до платените услуги в KvoStava.us. Хареса ни възможността да ограничим достъпа до отделните елементи на профила ни.Когато превключвахме езиците (български – английски), забелязахме, че част от имената на модулите си остават на английски. Не че е нещо сложно, но никой не е длъжен да схваща английски при условие, че това е български сайт за запознанства.

Търсачката също е комбинация от български и английски. Опциите за търсене на профили са три – просто, разширено и бързо търсене, но не се различават по нищо. Винаги сме обичали енигмите…

Около 3 следобед българско време имаше малко над 110 човека на линия. Техният брой можете да видите и на самата начална страница на KvoStava.us в модула Статистика. Смятаме, че статистиката в сайт за запознанства може да бъде от особено голяма полза за потребителите (бъдещи и настоящи). Да видим какви са цифрите. До момента в запознанства KvoStava.us има регистрирани 34000 потребителя като съотношението господа-дами е 60-40%. Най-силно представени са потребителите с възраст между 20 и 40, но и представители на другите групи са регистрирани в сайта. Българи от 83 държави са имат профили в KvoStava.us като най-многобройни са посетителите от България (над 30%), САЩ (почти 20%), Испания (почти 8%), Гърция (6%), Италия (5%), Англия (5%), Германия (4%), Кипър (3%) и т.н.т. От тези данни изглежда, че не само българи в чужбина посещават сайта за запознанства KvoStava.us. Всъщност, най-много са българите живеещи в България. Персонажи има всякакви, но изглежда липсва модерация на снимките, което е голям недостатък според нас.


Когато решите да драснете писъмце на някого, ще бъдете доста разочаровани, защото комуникацията е платена. И не само тя. Всички платени услуги са описани отново на английски език и това ни подразни. KvoStava.us може да е регистриран в САЩ или на луната ако собствениците му така решат, но е за българи и е задължително всичко да го има на български език. Няма да описваме всичко, но ще споменем, че става въпрос за опции, които в някои от сайтове за запознанства като Aha.bg, Elmaz.com, GepiMe.com, NameriMi.org, Romans.bg са стандартни. Цените също са доста по високи от на другите български сайтове за запознанства:

Silver1
1 месец $7.99/ Съобщения - неорганичен брой    

Gold1
1 месец $9.99/ Съобщения - неорганичен брой |Чат - аудио/видео    

Silver3
3 месеца $19.97/ Съобщения - неорганичен брой    

Gold3
3 месеца $24.97/ Съобщения - неорганичен брой | Чат - аудио/видео    

Silver6
6 месеца $37.99/ Съобщения - неорганичен брой    

Gold6
6 месеца $44.98| Съобщения - неорганичен брой | Чат - аудио/видео

Не стига, че от близо четирите милиона българи в чужбина по-малко от 1 процент посещават KvoStava.us, а и цените са по-високи.

Иначе KvoStava.us си има контактна форма. Добре са направени и обясненията в често задаваните въпроси. Естествено акцентът е върху това как да платим. Ние имаме предложение. Що не сложите в ЧЗВ отговор на въпроса „Защо по дяволите да използвам KvoStava, а не Aha, Elmaz, Gepime.com или Romans.bg?”. Нито е най-посещаваният сайт за запознанства, нито всички българи в чужбина ходят там, а и е по-скъпо….

Условията за поверителност и правилата за ползване са на английски, което вече го очаквахме. Как точно да се съгласят на правилата за ползване потребителите, които говорят немски например?

Изглежда, че KvoStava.us е регистриран в САЩ и е собственост на българска фирма за уеб дизайн и решения. Ако изгаряте от желание да се свържете с тях можете да ползвате контактната форма или този адрес:

info(@)kvostava.us

Плюсове
-    ОК дизайн
-    Идеята е интересна
-    Лесна навигация
-    Видео чат

Минуси
-    Малка посещаемост
-    Банери (навсякъде поне по 2 + линкове във футъра)
-    Платени услуги
-    Високи цени
-    Английски


Замисълът на KvoStava.us да обедини българите по света или да направи срещите им по-лесни не е никак лош. Такива онлайн общества обаче отдавна съществуват и работят много добре. При това не са платени. KvoStava.us е един сайт за запознанства, който не мислим да ползваме втори път. Поради тази причина не го препоръчваме и на вас.

Можете да посетите KvoStava.us ТУК

2 коментара:

 1. скоро се опарих от тия измамници kvostava.us
  Там почти всичко е платено. Проблема е, че ако искаш да си ВИП не плащаш еднократно а е абонамент.
  Аз платих еднократно след консултация с тях, никога не получих ВИПа. Не отговарят на мейли.
  Пазете се от kvostava.us

  ОтговорИзтриване
 2. същия проблем и при мен, горе-долу. Надявам се да го публикувате за да предпазите другите от kvostava.us.
  Получих ВИП, но ме прецака абонамента.
  Накратко се случи следното:

  регнах се на kvostava.us, реших, че искам да пращам съобщения (факта, че се плащат е смешен както сте казали, но мое решение). Цъкнах да си променя профила на ВИП. Платих през Ппал. И после пратих 70на съобщения за 20на дни. Не получих никакъв отговор. Не мога да кажа със сигурност но явно имат огромен процент фалшиви регистрации.Както и да е за $8 не е проблем си помислих и зарязах сайта.

  По принцип не си следя ппал-а. Обаче след 9 месеца влизам и гледам, че имам 9 такси платени към kvostava.us. Т.е kvostava.us са ми откраднали $72.

  Пиша им на поддръжката. Много дни без отговор. След това ми пращат общите си условия (на английски, аз не го разборам) в който пише, че пари не връщат -
  Оказа се следното:

  1. разчитат с (може би) фалшиви регистрации (не се хващайте за това) да накарат хората да платят АБОНАМЕНТ за ВИП.

  2. разчитат, че хората не гледат достатъчно на ппал страницата за да видят, че ВСЕКИ месещ ще ги таксуват.

  3. Има много объркана процедура за прекратяване на абонамента някъде дълбко в техните ЧЗВ - ******Как да спра автоматичните месечни плащания?

  За да промените или спрете автоматичните абонаментни плащания, влезте във вашият PayPal account, отидете на Profile page, и от там нa My Preaproved Payments.

  Също така можете да ни изпратите номер на транзакцията и Вашите имена и ние ще спрем абонамента Ви.******
  Това добре, ама ако не знаеш, че си на абонамент?!

  4. С общи условия на английски се опитват да се подсигурят да не връщат пари
  ***No Refunds will be granted on our side once you purchase your VIP membership. We do NOT issue any refunds once you have made any payment and your membership status has been changed from Standard to any paid membership we offer. Kvostava.us (WEBLUNATIX, LLC) reserves the right to provide this agreement to your Bank, Credit Card Company or PayPal in case you open a dispute, claim or chargeback.****

  Моята грешка е, че не гледам. Прежалих парите, но съвета ми към вас е: не им се връзвайте на kvostava.us, няма смисъл, само ще загубите време и пари. Стойте далеч от тях, вижте тук има много други БЕЗПЛАТНИ сайтове.

  ОтговорИзтриване