четвъртък, 19 февруари 2009 г.

Aha.bg - Последвай желанията си (ако си на 14)Въпреки че не е от пионерите в бранша, Aha.bg е най-популярният български сайт за запознанства. Или поне това е което се предлага като информация на нас, обикновените потребители.

Aha.bg се появява на сцената през 2005 като част от мрежата на Investor.bg AD, която включва сайтове като Start.bg, Dnes.bg, tialoto.bg, Gol.bg, Teenproblem.bg, Blog.bg. Големият обхват на мрежата допринася и за бързото изкачване на Аха до челните позиции в класацията. Дизайнът на сайта бе сменен съвсем наскоро като се запази цветовата комбинация и по-голямата част от функционалността. Ето как изглежда началната страница:


Всичко е ясно и не трябва много за да се свикне с менюто, което е голям плюс. В допълнение, регистрацията е доста бърза и интуитивна, така че имате възможност да се захванете с разглеждане на профили доста бързо.

Няма много задължителни полета, които трябва да бъдат попълнени освен тези при регистрацията (ник, парола, възраст, град и т.н.т.). Админът не е и така дразнещо взискателен към снимките на потребителите, а и можете да качите доста такива.
Когато разглеждате профили виждате снимките (ако желаете) в уголемен размер без да трябва да плащате, както в Elmaz.com.

Можете да гласувате за всяка снимка или профил, както и да оставяте коментар. Съобщенията са безплатни разбира се и ако някой ви досажда прекалено много, можете да го блокирате.
Услугата да виждаш кой е разгледал профила ти също е безплатна (Елмаз, засрами се!).

Чудесна е и опцията да се добавят любими видеота към профилите и да се изпращат видео поздрави. Клиповете са от библиотеката на YouTube.


Неприятно впечатление правят профилите на тийнейджърите под 18 обаче. Повечето от тях са пълни с вулгарен език и агресия и е използван типичния МаЛкИ-ГоЛеМи БуКвИ начин на писане.

Доста са и фалшивите профили. Ей на това му викаме изобилие! Сякаш няма администраторски контрол.

Друг отвратителен елемент се разкрива при резултатите от търсенето. Когато преминавате на следващата страница, 90% от профилите се повтарят от предишната. МРАЗИМ ТЪРСАЧКАТА НА AHA.BG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Платените услуги се свеждат само до закупуване на гласове чрез SMS:

Гласувай за selina с SMS със съдържание:
AHARK75-KP2V


на номер 1723 за 1 гласЦена 0,30лв.
на номер 1923 за 5 гласaЦена 1,20лв.
на номер 1924 за 10 гласaЦена 2,40лв.
Всички цени са с ДДС.

Отново ще споделим с вас мнението си относно платените услуги предлагани от сайтовете за запознанства - няма смисъл да си харчите парите.

Ето и малко статистика за Aha.bg към днешна дата.

Най-много трафик сайтът получава от:

А най-многобройни са посетителите от София (24%), следвани от Варна (8,9%), Ямбол (6%), Бургас, Пловдив и Стара Загора.

Домейнът Aha.bg е регистриран на 25 август 2005 и изтича на 27 септември 2009.

Намерихме следната контактна информация:

Имейл: aha@investor.bg

Контакти Инвестор.БГ АД
София 1309
бул. "Александър Стамболийски" 205
тел: +359 2 8129 812
e-mail: office@investor.bg
Адрес на регистрация: гр. София 1330 бул. Възкресение 31
Данни по съдебна регистрация:
Софийски градски съд
Ф.Д No 5692/2000 г.
БУЛСТАТ: BG130277328

Браво на Инвестор.БГ АД за пълната информация!

Само ако си оправят търсачката Аха.бг би ни станал любимия сайт за запознанства.
Сега като гледаме едни и същи профили си мислим, че има много ботове които пускат коментари един на друг и създават впечатление за многобройни посетители.

Както и да е, не случайно Aha.bg е най-популярният сайт сред младите, но има още какво да се желае.

Поздрави!

Можете да посетите Aha.bg ТУК


UPDATE: Проблемът с търсачката на АХА е поправен! Благодарим! :) Aha.bg вече е любимият ни сайт за запознанства!4 коментара:

 1. Tърсачката на Aha.bg вече е преправена да работи по-различно :-p

  Приятно разглеждане и всичко най-добро

  aha.bg team member

  ОтговорИзтриване
 2. Преди ъпдейта сайта се задъхваше... надявах се да подсилят сървъра, а те орязаха търсачката. Но за без пари си е ОК!

  ОтговорИзтриване
 3. Питам се дали е случайно това, че любимата ви търсачка е аха.бг.
  Аз лично намирам твърде малко потребители там, според критериите, които съм заложил.
  Има и още нещо дразнещо. Когато си задам критерии за възраст да речем, при всяко кликане някъде, след това критериите ми се губят, и се заместват с някакви определени от администраторите по подразбиране. Е не съм ли аз този, който да си определи критерии за възраст например, вместо да ми налагат техните разбирания? Това определено ме изнервя в сайта.
  Има и недомислици в падащите менюта, в които потребителят си избира какво търси, с кого живее и т.н., личи си че са директно преведени от английски, без съобразяване с контекста и със спецификата на българския език.
  Хубавото е, че могат да се разглеждат снимки без да се иска заплащане за това, както е в елмаз.

  ОтговорИзтриване
 4. Ами да, напълно случайно търсачката на Аха.бг ни е била любимата такава. Погледнете обаче датата на статията - 19 февруари, 2009 г.

  ОтговорИзтриване