сряда, 24 август 2011 г.

Romans.bg


Отдавна ни се върти идеята да ви разкажем за OKCupid.com, но така и не го направихме, защото смятаме, че българските сайтове за запознанства са по-важни за нас българите. Днес обаче решихме да разгледаме Romans.bg и нямаше как да не ви кажем няколко думи и за OK Cupid, който е един от водещите световни сайтове за запознанства от 2003 г. Причината е, че Romans.bg е заимствал доста от функциите на популярния американски сайт за запознанства*. Лошо няма. Нека да видим как са се справили „нашите”.

Романс.бг се появява на пазара през 2010 г. и е продукт на пловдивската Уисдам ЕООД, която ви донесе GepiMe. Според проучване от началото на годината Romans.bg е „Най-харесваният и популярен български сайт за запознанства, предназначен за хората, търсещи своя спътник в живота.” Това си го пише на самата начална страница и ние не можем нито да го потвърдим нито да го отречем, но общо взето това не е фактор за нас. Важното е сайтът да е полезен за потребителите. Другото интересно в този сайт за запознанства е една нова опция за проверка за съвместимост между потребителите. За сега знаем, че това става с помощта на специални тестове създадени от психолог. 

Екипът на Romans.bg твърди, че това е сайт за сериозни запознанства, което е пълен контраст на Гепиме и за разлика от изкушаващото лилаво на Гепиме, Романс.бг ви посреща в по-топли цветове и романтично настроение. Пейзажите на заден план се менят, при всяко зареждане на главната страница и ето как изглежда един от вариантите:




Дизайнът е приятен и формата за регистрация е под логина, за да можете да се регистрирате веднага (ако вече не сте го направили). „Успешните истории” реални или не, са доста банални, но това съвсем не означава, че не помагат за привличане на нови потребители. Регистрацията в Romans.bg е сравнително бърза и всички полета са задължителни. Според създателите му, Romans.bg е „Една услуга на wisdom.bg, водени от вярата ни в семейните ценности” (Хмм, интересно. А Гепиме според какви ценности беше създаден?).  Та може би това е причината да има опции за регистрации само като хетеросексуални потребители. Не че ни пречи, но има и един друг вид връзки и семейства…

Активацията по имейл не е задължителна и веднага щом се регистрирате се озовавате в профила си. Можете да се захванете с попълването му, а сте свободни и да поразгледате из сайта. Търсенето е доста подробно, но можете да търсите сред профили само от една държава. Това е малко неприятно, защото ако например в момента има потенциален партньор на линия, който живее във Франция, вие предварително трябва да сте избрали тази страна за да се визуализира неговият или нейният профил. Няма да е лошо да има функция „Виж всички онлайн.” Профили можете спокойно да разглеждате. За да напишете съобщение трябва да качите ваша снимка. Това може да направите чрез файл от компютъра, уеб камерата, Фейсбук или GSM. Доста удобно. След като сте качили снимка можете да разгледате профила си.

Имате метър, който отбелязва процент на завършеност на профила. Тук идеята е да добавяте нова информация за себе си и да достигнете 100%. Какво става тогава не се знае. Най вероятно профилът ви ще е по-привлекателен. Предположихме че в секцията За мен трябва да добавим описание, интереси и т.н.т. Всъщност, тази информация можете или да копирате от Фейсбук или да попълните ръчно в секцията Интереси. Това за интеграцията с FB ок, макар и да не сме му фенове, но какъв е бил замисъла на две еднакви секции не ни е ясно. Стори ни се малко объркващо. Може пък нещо да не схващаме. Едно обаче забелязахме, моливчето, което се появява в За мен е същото като в OKCupid. Табличката с Още за мен и Какво търся е с абсолютно идентичен дизайн с този на другия сайт за запознанства.

На секцията Снимки няма да се спираме, а ще се помъчим да разберем какви са тези Тестове и Лексикон. На началната страница се споменаваше нещо за тестов от психолог правени… Кое какво е обаче и каква му е целта никъде няма обяснение. За много от вас сигурно и няма нужда от обяснение, но ние ще направим едни предположения, базирани на опита ни с OKCupid. Там има и тестове има и въпроси.

В ОК Кюпид Няколко от тестовете наистина са правени от психолози и са доста сложни като изпълнение. А има и голям брой такива направени от самите потребители за развлечение. Целта на сериозните тестове е да анализират характера ви и тази информация да помогне на разглеждащите профила ви при вземане на решение да ви пишат ли или дали представлявате интерес за тях. Резултатите от тестовете на даден потребител са достъпни за всички други потребители. Има някои доста забавни, а има и по сериозни.

Въпросите в OKCupid.com са безкрай. Много от тях са публикувани и зададени от потребители. На всеки въпрос имате по 3 отговора, а след това трябва да посочите как би отговорил идеалният ви партньор. Абсолютно същото нещо имаме и в Romans.bg. Това е и цялата магия на съвместимост. Не смятаме че има някакви тестове специални с каквито едно време избухна еHarmony. Всичко е проста математика. Вие казвате как бихте искали да отговори партньорът ви, компютърчето прави анализ на профилите и ви се появява процент на съвместимост с малко сърчице. На колкото повече отговорите, толкова по-точни ще са изчисленията.Доста ни подразни, че всеки отговор се потвърждава по два пъти. Някои от отговорите пък не са достатъчно гъвкави за да покрият нуждите на всички потребители. В търсенето няма опция на визуализиране на резултатите по съвместимост, а е съвсем логично да има.

Други опции включват познатите Кой ме посети/ Кого посетих/ Любими/ Кой ме хареса/ Блокирани, както във всеки нормален сайт за запознанства. Те са в секция Връзки, а в OKCupid са в Connections…

Броят на потребителите онлайн не е особено голям за момента и можеби не надвишава 1000. Най моного са профилите от България, а съотношението е приблизително 40/60 за господата.

Дизайнът е приятен. Реклами - по една на страница. Малко ни се стори сбито всичко откъм височина и на моменти сайтът е бавен. С две думи сигурни сме, че с опита който имат от Wisdom, са си направили добър маркетинг и Romans.bg ще върви напред. Заимствани или не, опциите предлагани в Romans.bg са нови за българския пазар и полезни за потребителите. Екипът на сайта има какво да подобрява, но не се съмняваме в способностите им.



* Не е задължително Romans.bg да е копирал съдържание от когото и да било, просто някои от функциите сме забелязали преди повече от 4 години в OKCupid.


63 коментара:

  1. На мен лично много ми хареса идеята с Тестовете и Лексикона - независимо, че са я взаимствали. В крайна сметка не е нужно да се открива нещо ново. Така много по-добре мога да се представя и да разбера нещо за другите отколкото да изпиша определен брой символи колко съм добра и т.н..

    ОтговорИзтриване
  2. Според мен, ще е още по добре, ако се добави и психологически тест, който да определя характера и да може да се прави сравнение и по този критерий. Наистина - тестовете са добри, но един професионален психо портрет, макар и от онлайн тест би подпомогнал много качеството на фактора за съвместимост между потенциалните двойки.

    ОтговорИзтриване
  3. Добър сайт, харесва ми сериозната атмосфера, която е наложена. Мога да кажа само положителни впечатления от него и пожелавам успех с развитието за в бъдеще.

    ОтговорИзтриване
  4. http://romans.bg/?page=gallery
    romans.bg
    е най-красивия и истински сайт сред останалите

    ОтговорИзтриване
  5. ДОБЪР,ДАЖЕ МНОГО ДОБЪР.СРАВНЕНИЕ С ЕЛМАЗ, Е КЛАСИ НАД НЕГО И ОСТАНАЛИТЕ ПОДОБНИ БГ.САЙТОВЕ.ПРОГРАМНО ОБАЧЕ ИМА ОЩЕ КАКВО ДА СЕ ЖЕЛАЕ;ГРЕШНА ИНФОРМАЦИЯ,НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРАЩА ФАИЛ ,А САМО СНИМКИ .НО ДА СЕ НАДЯВАМЕ ЧЕ ЩЕ СЕ ОПРАВИ-АДМИРАЦИИ!

    ОтговорИзтриване
  6. все още има какво да се желае.
    напоследък се появиха функции които не само не помагат на потребителите а направо им пречат да използват сайта.

    ОтговорИзтриване
  7. саита е супер просто нямам думи

    ОтговорИзтриване
  8. Най-приятния сайт за запознанства!
    Има потенциал да стане и най-популярния.

    ОтговорИзтриване
  9. И аз гласувах за Романс.бг :)

    ОтговорИзтриване
  10. nqma nujda da se komentira saita-qvno e,4e go polzvat mnogo hora-tova e dostaty4no!!az,li4no,sre6tnah jenata,s koqto sym prejivql nai-hubavite migove ot jivota si to4no v tozi sait-mislq,4e e otli4en!

    ОтговорИзтриване
  11. Сайт който се отличава от другите

    ОтговорИзтриване
  12. Има потенциал. Отличава се от другите Сайтове.Все има още какво да се желае.Пожелавам успех в развитието си за вбъдище!

    ОтговорИзтриване
  13. Moeto skromno mnenie e 4e ,,Romans.bg,, e lesno dostupen ,nqma ograni4eniq ,komunikatziite sa ulesneni ,ne e komersialen ! Ima ne6ta za korektzii ,vazmojnosti za razvitie ,no smqtam 4e ekiput 6te izvurvi putq v pravilnata posoka i 6te napravi ,,ROMANS.BG ,, N 1 !!!Uspeh !

    ОтговорИзтриване
  14. poredniq tup sait v koito ima samo muje koito iskat s edna bira da pravqt sex s niqkoq za mackite te ne znaqt kakvo iskat i kak da stane c tiq saitove ili sa ludi ili sa konservativni dori ne otgovarqt na pismata nai e hubavo 4ovek da se zapoznava na ulicata

    ОтговорИзтриване
  15. Ас лично мисля че сайта е много по добър от всички до сега и няма типичните (Фукли от типа "вишш те ма ас съм най-умна") Не по скоро си най обикновена ;)

    ОтговорИзтриване
  16. Сайта сие супер и много ми харесва всичко в него:
    Как е подбрано и подредено в него,дори ще го препоръчам на приятели и ше се радвам да стане номер 1 а не 2-3 място да заеме в класацията на сайтовете за запознанства.

    ОтговорИзтриване
  17. наистина добър сайт ,смело го твърдя ,макар ,че тепърва стъпвам плахо дано само няма отражение на потребителите от гепиме ,защото вече се сблъсках с предложение за секс за една вечер много моля обърнете внимание на това ,иначе сайта е супер класи над останалите български сайтове за запознаства

    ОтговорИзтриване
  18. Saitat e straxoten, no dali pove4eto ot profilite sa realni? Moje da pomislite varxu tozi vapros, za6toto za sajalenie v BG ne moje da se ima mn mn doverie... Za po-golqma sigurnost i potvrajdenie na profil na klient, kato realen, moje samo Vie ot ekipa na Romans da go re6ite !!! Nqkoi xora, ot skuka zapo4vat da pravqt fal6ivi profili i da davat nadejdi na xora, koito sled tova ostavat razo4arovani, a ot tam idva i depresqta i mn mn dr. ne6ta, koito ne sa polezni za samiq 4ovek.. Vie sami kazvate, 4e saitat e samo za seriozni zapoznanstva, no dali e taka ? S ogromno uvajenie Emil Deliyski i pozdravi !!!

    ОтговорИзтриване
  19. Syper e saita,zapoznax se s edin 4ydesen 4ovek ot Sofia-Mitko na 27god,nai-golemiqt sladyr!Pojelavam Vi mnogo yspex i dano vsi4ki dvoiki otkriqt svoqt "Romans"tyk pri vas!Kiss

    ОтговорИзтриване
  20. Чудесен сайт ,много съм доволен нямам думи.

    ОтговорИзтриване
  21. Сайта си го бива!!!!Зависи обаче от потребителите какви ще са отзивите.Аз лично съм доволен от всички сайтове,в които съм регистриран,но ми прави впечатление,че повечето хора са там само и единствено по комерсиални причини.Търсят някой да ги купи и отглежда,или само секс,а не някакви сериозни отношения.После пък се оплакват ,че някой само ги е използвал-ами каквото повокало-това се обадило!Така че-за мен всички сайтове работят както трябва,стига да знаеш как да ги ползваш.Успех на Романс!!!

    ОтговорИзтриване
  22. saita e super prosto e velik ;) samo taka ;) NAPRED I NA GORE !!!!! ;) otlichava se ot drugite che ne iskat qko pari za sqko neshto !!! tva e qkoto ne seki moje dasi pozvoli da plashta ... za razni raoti ........

    ОтговорИзтриване
  23. mnogomi haresa da tozi sayit naistina zaslujava dase hvali super e sayta

    ОтговорИзтриване
  24. Малко е късно, за да правя подробен анализ, но ще напиша каквото се сетя сега. Наистина романс.бг се различава от повечето сайтове за запознанства. Ако е сериозен сайта нека да направят реклама и на семейните ценности, а не една четвърт от въпросите са на тема секс и развратни мисли, а от техните рекламни лица не видях все още оженени, но може би е твърде отскоро сайта за да се случи това. За съжаление аз като мъж забелязвам, че повечето жени си търсят батко, с който да се натискат, а други жени пък търсят мъж, който да приеме детето им като свое. На мен все още ми е трудно в сайта да срещна момиче със сериозни намерения, която не си търси свалячи или чичко-паричко, макар повечето да се описват за сериозни, готини и т.н. Харесва ми, че няма опции за гейове и лесбийки. Трябва да се подобри търсенето - защо се търси само в една държава? Ако съм посетил някой след време индикацията, че е посетен изчезва, нито иконката на снимката ми показва че този човек съм го разглеждал. Хората се регистрират и бързо спират да ползват сайта, защото комуникацията понякога е трудна. Администраторката бързо отговаря на ситуациите. Тестовете не са с оптимални варианти за отговори, трудно се редактират и доста са с двусмислени отговори/въпроси. Няма възможност за търсене по процент съвпадение, нито по отговори на конкретен въпрос от теста. Има и проблем, че при зададени граници на годините излизат резултати с хора извън тези години. Но да се надяваме, че екипът на сайта ще продължи да го разработва и ще постигнат задоволително качество. Засега това е най-добрият сайт, но все още е далеч от задоволително добър. Дерзайте. Успех и на търсещите своята половинка!

    ОтговорИзтриване
  25. Официално признаваме коментара ви за най-обективния и най-дългия правен досега!

    Благодарим ви!

    С уважение,
    Webzapoznanstva Team

    ОтговорИзтриване
  26. namiram saita kato istinski i realen i podroben-mogesh da si napravish vednaga izvod .POGELAVAM OSHTE PO-GOLIAMI USPEHI NA CELIA EKIP NA ,,R O M A N S'' CVETAN C A O

    ОтговорИзтриване
  27. Доста разбъркан, труден за боравене. Някои функции не работят правилно или изобщо не работят. Някои настройки на профила също не работят правилно, филтрирането също. Не знам къде е хостван сайта, но е изключително бавен. Излишно утежнен с безкрайни въпросници и анкети, 90% от чиито въпроси като че ли са взети от лексикони на 12 годишни момиченца. Естетически и функционално лошо подреден. Замисълът е добър, но е реализиран непрофесионално.

    ОтговорИзтриване
  28. otli4en sait,da vidim samo posledstviata v badeshte.blagodaria.

    ОтговорИзтриване
  29. От Витоша по високо нема и от РОМАНС по готино нема.

    ОтговорИзтриване
  30. HARESVA MI TOZI SAIT!!!mislia si ,ce tyk se registrirat samo seriozni hora.radvam ,se ,ce niama cinizmi ,kakto drygade...nakraja chte vidim...maria.

    ОтговорИзтриване
  31. mi as nikoga nesm bila vtakiva saitove ama tozi e strahoten i e istinskia i mnogo go harasvam

    ОтговорИзтриване
  32. Mnogo dobur sait ,namiram go za seriozen,
    i se nadiavam taka da produlji i zanapred.

    ОтговорИзтриване
  33. Сайтът е страхотен - много издържан! Според мен най-добрият в сравнение с останалите...Добре е, обаче да се помисли и по това,че много неженени/неомъжени хора в днешно време живеят на семейни начала и всъщност си имат семейства. За това е добре да се добави още една опция - живея на семейни начала ;)

    ОтговорИзтриване
  34. Време и аз да напиша нещо за Сайта /главната буква е за да го разгранича от повечето такива/

    Няма ги често срещаните безмислени и повечето пъти фалшиви профили.
    /Браво на администраторите/
    Има доста объркани неща по отношение на боравене с търсачката и липса на търсене по % съвпадение. По-горе друг колега е описал доста от проблемите свързани с горната.
    Не мога да не адмирирам това че няма платени услуги и по този начин запазват идеята за чист и удобен сайт за хора които знаят защо са се регистрирали!
    Трябва да се вземат мерки и с теста за оправянето на въпросите ... а анкетите поне за мен са излишни.
    Отговорните лица се надявам да прочетат внимателно какво ще напишем тук - ние потребителите на този иначе прекрасен сайт.

    Но стига толкова от мен.
    Пожелавам Ви попътен вятър в начинанието с което сте се заели:
    "Споделете радостта в живота си"

    ОтговорИзтриване
  35. Перфектен сред останалите! Благодаря,че го има!!!
    Регистрирал съм се и на дрги места и откривам огромна разлика,няма цинизми,няма фалш и измама-поне това са първите ми впечатления надявам се да останат такива и успея чрез сайта да осъществя целта си!

    ОтговорИзтриване
  36. имам проблем с качването на снимки в сайта някой ако може да ми помогне ще съм благодарен

    ОтговорИзтриване
  37. mnogo sa neserioznite i tuk, dori sa eda golqma 4ast ot registriranite

    ОтговорИзтриване
  38. ДОБЪР САЙТ ИНТЕРЕСНИ НЕЩА ЗА НАУЧАВАНЕ ИЗНЕНАДВАЩО ПРИЯТЕН

    ОтговорИзтриване
  39. хубав сайт,на мен ми харесва :)

    ОтговорИзтриване
  40. Защо когато се пишат писма след това на Функцията---ВРЪЗКИ---, когато искащ да изтриещ някоя връзка , се изтриват всичките.
    Ето аз например исках от 5 връзки да изтрия само две , а те се изтриват всичките.

    ОтговорИзтриване
  41. мога да споделя,че ми се предлагат уж сходни профили,а истината е,че не са по никакъв начин сходни.не знам на какъв критерий се облягат модераторите:)

    ОтговорИзтриване
  42. Преди под самата снимка на лицето можеше да пратя писмо.Това е премахнато.И стига с тия джи ес еми,нямам пари.Тръгвам да пиша нещо на мацката ,то ми се появява JSM.Как ли пък не.

    ОтговорИзтриване
  43. Просто давам идея.В най-скоро време нещо ще бъде платено.За това направете томбола.Примерно в рамките на един медец прати ДО ЕДИН SMS за някоя нощувка за двама.Добре за вас интересно за потребители.Но не злоупотребявайте.Ще се отдръпнат хората.Ако ви е харесала идеята да се надявам на един от първите спечелили.

    ОтговорИзтриване
  44. Сайта е наистина готин и ще се радвам ако придобие повече популярност и в частност сред Добричлийките :)Подкрепям ви и ви желая успех.

    ОтговорИзтриване
  45. ... ами за сега сайта е добър но да не го направите като гепи ме платим ... хем си плащаш хем повече се объркваш в лабиринтите му ...

    ОтговорИзтриване
  46. -

    Според мен ROMANS.BG е Супер!

    Съотношението "Цена/Качество" на Услугата, която предлага сайта е Перфектна!

    Всичко е БЕЗПЛАТНО!

    Засега не са ми поискали никакви пари, за каквото и да било. Това не е така в "Други" Бг-сайтове за запознанства.

    На който не му харесва този сайт, може да си направи регистрация в друг, където "да праща SMS-и с добавена стойност, докато свят светува" само за да си прочете получените Съобщения, които обикновено ще са "Едносрични думи" или "Емотиконки"! :)

    Наистина важно е да имам възможност за комуникация с най-подходящите за мен профили в сайта, но не "на всяка Цена", ако ще трябва да плащам за това, тогава по-добре е да отида "На заведение"! :)

    Препоръчах Романс.бг на "Други" от други сайтове. Доволни и приятно изненадани са от това, което получават само срещу малко изразходвано време за да отговорят на някой и друг въпрос. :)

    Това с "интегрирането на сайта към Фейсбук" е много полезно, според мен. Спестява много писане и не застрашава с нищо данните Ви от профила Ви във Фейсбук - просто Romans.bg е като Приложение там и показва само това, което искате да споделите. Аз го използвам - Супер е!


    С две думи:
    Направете си труда да се регистрирате в Romans.bg - предполагам, че ще ви хареса! :)
    Успех на всички!

    -

    ОтговорИзтриване
  47. И на мен ми харесва много!

    ОтговорИзтриване
  48. В това,че някои неща са взаимствани няма нищо лошо.Защо,да не се възползваме от добрите идеи? На създателите пожелавам успех.

    ОтговорИзтриване
  49. saita e nai-dobriq ot dr.podobni.Nadqvam se samo da se otstrani seriozniq nedostatak---ne moje da se pi6e na tozi na kogoto iska6;-prosto nqma vrazka!!! polu4avam pozdravi i prosto ne moga da otgovorq.Neka se otstrani tozi problem. Ina4e vsi4ko e mnogo kulturno i mi xaresva.

    ОтговорИзтриване
  50. da be, oshte malko i e nai dobriq romans.bg
    kato nqma hora onlain ne mi go hvelete

    ОтговорИзтриване
  51. Тук май се е вихрил собственикът му - толкова пък хвалебствия през 2 часа, айде айде

    ОтговорИзтриване
  52. "леко" да е безплатен :) Ако някой си мисли, че сайт от този тип се изхранва само от няк'ви банерчета ...

    ОтговорИзтриване
  53. Да, беше безплатен, но сега въведоха "+" за възможността да изпращаш съобщения. Жалко за сайта, беше набрал скорост, но мисля че таксите ... не знам защо, сигурно не е случайно- направих асоциация с "Атол"-а, макар че там целта на занятието беше друга, бях му фен, дори съм плащала такси, но той просто увехна, скоро ми писаха, че пак е безплатен, дано успее!

    ОтговорИзтриване
  54. Ужас...хиляди коментари възхваляващи Романс :)))..е чак пък толкова :)..замислих се дали създателите сами не си правят коментари....ето и моето лично мнение..сайта е ужасно объркваш, тромав скучен и ...определено създаден да носи пари на собственика си :))..а най фрапиращото е че не можах да открия от къде и как да изтрия завинаги профила си там...затова..оценявам този сайт с 2...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Невъзможно е да си изтриеш профила, оставаш там завинаги. Само може някак си да се деактивира, но физически информацията не се изтрива.

      Изтриване
  55. Здравейте.като посетител в сайта мисля че всяко нещо си има и начало и край.Романс.бг е добре балансиран сайт и ако посетителя в сайта е постоянен с желанията си би могъл да ги осъществи успешно.Това е сайт в които можеш да си споделиш мисли ,чувства .Мисля че възможноста за успех(удовлетвореност) е свързан също с възпитанието на един човек.Баланс не може винаги да има и успехът на това начинание зависи от желанието на всеки от нас да сведе възможността за реализация в своя полза.Ативите на сайта зависят от неговите посетители ,от тук е ясно колко добър би могъл да е.От мен ;Мисля че понякога ми се струва че има нереални профили може и да греша за това. Ако може да се осъществи още: ще е хубаво да се осъществява реална видео връзка по време на споделяне,(писането на писма) ,това мисля ще подобри в голям мащаб посещаемоста на сайта.Вярно е че има много свенливи срамежливи и още колко възможности хора които живеят в свят на потайностите,в свят на неосъществимите мечти и това може да ги промени и развие.Благодаря за възможността да изразя мнение.

    ОтговорИзтриване
  56. Поредният комерсиален сайт....Всичко започва добре,до момента,в който разбираш,че за да изпратиш съобщение трябва да платиш.....и някак всичко става пошло........

    ОтговорИзтриване
  57. Много подвеждаща и лицемерна страница.Събират персонална информация,най-вероятно за търговия,никакви психолози няма-просто балъците да си кажат и майчиното мляко...Още със регистрацията -2 "препоръчани за вас " профила .Ха ха ха и на колкото повече въпроса отговориш,толкова пада процента за съвпадение-не знаеш "твоят "човек на колко е отговорил ...Пълна заблуда за "агнета "...пък такива в Б.Г.-Пълно ...

    ОтговорИзтриване
  58. az smqtam 4e v romansa,kakto i na vsqko drygo mqsto(bilo to disoteka,zavedenie) 4ovek moge da sre6tne i neseriozni i seriozni xora-vapros na kasmet.sly4valo mi se e da popadam na grybi i nevazpitani tipove no ne im otgovarqm.za smetka na tova ima i vazpitani i mnogo inteligentni li4nosti koito dori sa predizvikvali vazxi6tenie ot moq strana za nqkoi ot ne6tata koito var6at v givota si.moeto mnenie e 4e e xybav sait,vseki tarsi ne6to opredeleno-nqkoi tarsqt spatnik v givota si,drygi tarsqt partniori za telesni razvle4enia....vseki tarsi ne6to i vse nqkoi 6te otgovarq na tarseiata my.kogato 4ovek iska da nameri svoq spatnik v givota si trqbva da bade akiven i da go tarsi-a koito tarsi rano ili kasno namira.pogeavam na vseki registriral se v saita da nameri onova koeto tarsi!pozdravi i na redakziata na Romance i za rabotata koqto var6at.melisa

    ОтговорИзтриване
  59. poredniqt tap komersialen sait za balaci i kompleksari.serioznite i znaeshti kakvo iskat nikoga ne sa namerili polovinkute si v podobni saitove.priqtelqt mi ima registraciq tyk i go nabliudavam bez da znae kakvi gi redi tyk vsichkite sa edin dol drenki.dokato ima balaci shte sashtestvuvat i podobni na Romans.bg saitove

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Priateliat ti ima registracia tuk poneje ne znaesh kak da go zadovolish .....

      Изтриване