четвъртък, 22 април 2010 г.

Svalki.bg



Не малка част от неуспешните експерименти за български сайтове за запознанства вече са история и единственото което напомня за тях, саr ревютата в нашия блог. За щастие обаче съществуват по-успешни опити. Въпреки че е далеч от успеха на Гепиме, Svalki.bg стартира през същата 2007 година.
Сайтът има редовни потребители но не е и от най-посещаваните.



 Началната страница на Svalki.bg е сравнително пъстра, а голямото навигационно меню, включващо бутоните „Вицове”, „Тениски”, „Шпионски магазин”, е по-подходящо за портал отколкото за сайт за запознанства. Това обаче съвсем не е фактор за качеството на предлаганите услуги. Какво точно предлага сайтът можете да разберете сами като поразгледате наоколо. Не ви е нужна регистрация за да използвате търсачката. Напълно спокойно можете да браузвате профили докато решите дали да се регистрирате. Информацията до която няма да успеете да се докопате е запазена само за привилегированите ВИП потребители.

Процесът по регистрирането е също добре обмислен и не включва имейл валидации, описания и др. Попълвате само основните 5 полета, избирате град и посочвате рождена дата и сте готови.

В момента на нашето влизане в Свалки.бг има малко над 200 регистрирани потребителя онлайн. Очаквахме малко повече... Съотношението момичета момчета е 50/50, както трябва да е във всички сайтове за запознанства. Статистика на регистрираните потребители не открихме, но според наши изчисления те са около 90 000. Дамите са значително по-малко (около 25-30%), но пък те са и по-активни.

Профилът ви включва всички нормални данни за вас самите, както и някои допълнителни статистики свързани с активността и популярността ви в сайта (чар, слава). Можете да посочите икона за статуса си и да добавите в какво настроение сте. Системата за качване на снимки е лесна и приятна за ползване. Тя ви позволява да качвате много ваши фотографии с описание към тях, само с едно кликване. Реално, няма ограничение върху броят на снимките, които можете да качите и да подредите в албуми. Доколкото успяхме да се уверим,  Svalki.bg имат стриктни правила за снимките ъплоудвани от потребители и всички материали минават през модератор. Браво! Съществува и секция 18+, запазена само за ВИП потребители, но дори и там не са позволени порнографски фотографии. Разбира се, няма как да се контролират профилите без снимка. В Свалки.бг все пак са взели някакви мерки и не е възможно да се регистрира повече от един потребител от едно и също IP за 24 часа.

Освен основната информация за вас самите и описание, можете да добавяте (ембедвате) любимите си клипове. Не забелязахме ограничения за броя видеота, които можем да добавим.
Търсачката е доста удобна за ползване като ви се предлагат следните методи за търсене: бързо-по прякор-подробно. Има достатъчно регистрирани потребители със снимки за да завържете разговор или флирт. В случай че не ви се говори можете просто да оценявате снимки на момичета или момчета. На мода са слънчевите очила и потребителите под 20 годишна възраст.




Запознанствата и свалките са съпътствани и с някои допълнителни екстри. Една от тях е опциията да се присъедините или да основете потребителски клуб. Там можете да споделяте вашите коментари или мнения с останалите участници. Няма ограничения за юзърите желаещи да създадат клуб. Ако имате проблеми в любовта, можете да помолите Д-р. Love за помощ, а и е много вероятно и другите потребители да откликнат на зова ви. Бутонът „Вицове” ще ви отведе до виртуалната библиотека с изпратени от потребителите виртуални усмивки.
По-интересни са войните на Svalki.bg. В тях участват двама потребителя със своите снимки. Няма точно обяснение как точно се „биете”, но предполагаме, че който получи повече гласове – печели.
Платените услуги в сайта включват SMS гласуване и VIP статус.
За 1/5/12 гласа ще трябва да заплатите 0.25/1.00/2.00 лв.

VIP статуса отключва някои допълнителни функции:
    -допълнителни Емотикони за настроение
    - VIP икона
    - По-бързо одобряване на снимките ви
    - Съобщенията ви се пазят неограничен брой дни
    - Можете да изпращате лични съобщения с прикачени снимки
    - Опции за анонимност
    - Допълнителни VIP настройки
    - Приоритет при търсене и др.
    - Гласуване за потребителите без да си качил снимка
    - Допълнителна информация за потребителските профили
    - Изтриване на собствения ти тест за съвместимост
    - Статистика на гласовете, включително и във войните

ВИП системата е по-различна от другите сайтове и е на точки. Всеки ден с този статус ви струва една точка. Точки можете да закупите чрез SMS, да спечелите от гласуване, потребителската касация ТОП120 или препоръки и предложения за сайта. Последното е добър начин да се стимулират потребителите да участват в подобряването на услугите предлагани от Svalki.bg.


За комуникация с екипа на Svalki.bg, можете да се възползвате от контактната  форма. А  ето и допълнителна информация:


emo@mvpower.net
XGroup ДЗЗД
Тракия бл.71 вх.В ап.14
Пловдив, 4023
Тел.: 0886458116


Плюсове

- Реални профили
- Ясна таргет аудиенция
- Система за получаване на ВИП статус (точки)
- Удобна търсачка
- Популярност
- Статистика за профилите
- Известия в реално време
- Видео

Минуси
- Липса на контактна информация


Сайтът за запознанства Свалки.бг определено е в  добра позиция да атакува по-големите си събратя като Сладур, но за това екипът му ще има нужда от креативност и упорство. Ако сте под 20, Svalki.bg определено ще ви допадне.

Можете да посетите Svalki.bg   ТУК


Няма коментари:

Публикуване на коментар