четвъртък, 25 август 2011 г.

Zapoznanstva.startirai.com – поредният долнопробен скрипт

Боклуци измежду сайтовете за запознанства ще има винаги и навсякъде из интернет. За такива смятаме сайтове, които с нищо не допринасят за развитието на истински онлайн или офлайн запознанства. Има и едни от по-опасен тип. Тези последните „сайтове за запознанства” всъщност само събират лична информация от своите потребители за целите на трети лица. Съмнителните сайтове за запознанства можете да разпознаете по няколко начина:

- 100% шаблонен дизайн
- Липса на контактна информация
- Огромен брой заявени посетители (обикновено в милиони)
- Много реклами, най-често с прелъстителни красавици
- Поддръжка на всички езици

Един такъв се „вихри” из Гугъл и чак се чудим как не са го отстреляли. Говорим за Zapoznanstva.Startirai.com. Трудно се навихме даже и да напишем нещо за това чудо. Искахме обаче поне вие да не си губите времето с него. Молим ви, веднага щом зърнете такъв отвратителен дизайн (стил 1998 г.) да се върнете обратно в любимата си търсачка и да изберете друг от резултатите за сайтове за запознанства. Ако ви мързи и това да направите, имаме малък списък с такива сайтове в една от страничките тук (горното навигационно меню).

Ето какво имаме предвид под груб непрофесионализъм*:



С големи букви пише ЗАПОЗНАНСТВА и то на български; има няколко милиона регистрирани потребители; има снимчици на разголени момичета и момчета; 500 потребителя онлайн… Казвате си „Сега ще си хвана някой сладур или сладурана”. Обаче нищо такова няма да се случи. Нито снимките нито броят на потребителите са реални. Сайта е хостнат в Литва, която за момента е раят на измамниците, регистриран е в Португалия и няма никаква контактна информация. Просто алармата трябва да ви писне и да се махнете от този сайт. Това, че домейна е на български – startirai, не трябва да ви заблуждава.

ПРЕДУПРЕДЕНИ СТЕ!



*Изображението е малко поради нецензурното съдържание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар