петък, 30 януари 2009 г.

Salsa.bg - Запознанства, приятелства, любов

Salsa.bg е един нов сайт от групата на Elmaz.com и Atol.bg и се надяваме в поредният си опит, собствениците да са създали нещо уникално като идея, функционалност и лесно за използване. Ето как изглежда стартовата страница на Salsa.bg:


Домейнът е регистриран на 4 август 2008г. и изтича на 5 юни 2009.

Това е контактната информация :


Търговец: "Синера БГ" ООД е търговско дружество , регистрирано по ф.д. N: 4013/2005 по описа на СГС.
ЕИК: 103980070
ID номер по ЗДДС: BG103980070
Адрес на регистрация: гр. Варна, ул. ген. Гурко 84
Адрес на дейността: гр. Варна, ул. Евлоги Георгиев 21А
Телефон: 0887368759
Е-майл: admin (АТ) salsa.bg


Над 90% от посетителите на Salsa.bg са от България.


Името Salsa.bg звучи добре, но когато го чухме за първи път, помислихме, че става въпрос за страница посветена на запознанства на танцьори или нещо такова.
Сайтът е предназначен за лица над 18, така че тийнейджърите трябва да се насочат на другаде. Прави впечатление лекия дизайн, който в същото време е доста скучен и типичен за индустрията. Мислехме че екипът на Elmaz.com ще смени концепта на 10 годишния дизайн, но уви. За тях времето е спряло и те не мислят, че българската публика има нужда от по модерни идеи.

Нека се регистрираме! След стандартните име, имейл и парола мислехме, че сме готови. Да ама не! Трябва да загубим още време в посочване на интереси, тип връзка която търсим, описание (мин 75 символа). Натиснахме "регистрирай се" и смятахме, че сме готови да разгледаме Salsa.bg. Грррррр! Имаше валидация чрез имейл и опция да опишем идеалния си партньор. След това пък списък с любими неща като те са задължителни... Преди даже и да сме разгледали сайта вече ни писна от въпроси и подобни глупости. Не може ли първо да поразгледаме, а после ако ни хареса да си попълним инфото?! Явно не...

Най-накрая сме вътре! И осъзнахме, че се намираме в един розов elmaz.com без реклами.
Търсенето е същото, навигацията е същата, фалшивите профили, гласуването със звездички ако щете... Е да, вярно, че можеш да гледаш снимките в оригинален размер без да плащаш като поп... В Salsa.bg обаче, трябва да си платиш за да си четеш съобщенията!



Имате и възможност да спечелите екстра опцията безплатно:

Всеки 5-ти изпратил съобщение на 10 различни профила за деня, печели Салса Плюс за две седмици
Всеки ден имате шанс

Мдааа, всеки ден имате шанс ако не попаднете в Елмаз да се озовете в Салсата, а разлика практически няма никаква. Разочаровани сме от Salsa.bg, както и от скучния предъвкан модел, който ни предлагат създателите и. Не ви я препоръчваме и на вас. По-добре се разходете и ще имате по-голям шанс да срещнете някого :)






3 коментара:

  1. Здравейте, регистрирах се преди да съм прочела вашия коментар и минах през всичко това. Нямаше смисъл - 90 на сто от хората в сайта се страхуват да си поставят снимка и на практика трябва да си пишеш с "невидими". Това инкогнито им дава смелост обаче да ти правят откровени неприлични предложения...Сбъркох, не го правете и вие. И аз си махнах снимките, да спра тоя хаос, но не мога да изтрия профила си преди да изтечерегистрацията.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Толкова посредствен и нескопосан сайт не бях засичал от доста време.Не си заслужава усилието дори да го заредиш на търсачката да не говорим да се регистрираш или да ползваш ограничените им услуги, които на всичкото отгоре те карат и да ги плащаш.Например ако някои се сети за друг сайт за запознанства в, които те карат да си плащаш за да можеш да си прочетеш личните съобщения да пише, но лично аз не вярвам да има друг по-селско замислен сайт.

    ОтговорИзтриване
  3. Всичките сайтове на тази фирма са оставени на самотек. Sibir.bg е не по-малко елементарен сайт.като видиш на челната страница, че пише 11000 онлайн, отиваш на потребители и виждаш, че не са повече от 200. Това си е нелоялна конкуренция както и да се погледне.

    ОтговорИзтриване