сряда, 31 август 2011 г.

NameriMi.org – Реални запознанства


  Mакар и да не е така популярен като ГепиМе, Аха или Елмаз, Namerimi.org е също един от сериозните български сайтове за запознанства. Сайтът стартира през есента на 2009 г. и до сега поддържа дневна посещаемост от няколко хиляди човека. Дизайнът на НамериМи е нежен и е базиран на светлосиво с познатите ни лилаво и виолетово.



Namerimi.org предлага система за съвместимост на потребителите и поради тази причина регистрацията е с няколко допълнителни детайла и отнема около минута. Процентната  съвместимост не е същата, както в Romans.bg, но за това ще говорим след малко. След като попълните всички полета ви се предлага или да продължите към профила си или да пратите SMS на половин цена като нов потребител (1,20 лв.) за VIP статус. Е добре де, ние от къде да знаем какво ни дава този ВИП, преди да сме влезли в сайта? За сега пропускаме.


В профила си имаме две банерна реклама и всичко е някак си много подредено и изчистено. Namerimi.org предлага доста функции. Много от тях са стандартни, а по-интересните са: най-активни потребители, съобщения получени/прочетени и кой ви разглежда профила (всичките в реално време). Можете да добавяте клипове от Vbox и YouTube.

Процентната съвместимост между вас и другите потребители се изчислява на базата на няколко критерия зададени от всеки потребител – „аз съм” и „аз търся.” Те включват град, възраст, ръст, тегло, телосложение, цвят на коса и очи, положение, образование, работа, зодия, нрав, доходи, отличителни белези, навици и хоби. Значи ако човекът отсреща търси партньор с руса коса, а вие сте с черна, процентът на съвместимост ще е по-нисък и обратно.

Много добра е опцията да блокирате достъпа до профила си според това дали потребителят има снимка или дали сте съвместими. Тоест, ще ви виждат само хората които вие решите.

Казахме  че всичко изглежда доста изчистено, но се получи малко объркване с „MY панел”  и профила. Отне ни малко време да схванем кое какво е. Освен двата рекламни банера има и около 6-7 анимирани иконки, които започнаха да ни дразнят. Толкова за профила.

В NameriMi.org можете да търсите по 4 начина:


- според процентната съвместимост която и критериите които сте избрали (VIP);
- Бързо – по градове, онлайн/всички, със снимка
- по потребителско име
- потребители с телефонни номера

За да се възползвате от последния вид търсене, трябва да въведете и вашия собствен телефонен номер. Услугата ще ви струва СМС на стойност 0,30 лв. В сайта за запознанства NameriMi.org има много приятна помощна секция, но не намерихме подробна информация за личните ни данни и по-точно телефонния ни номер. Има само това:

Сигурност на вашите данни. Вие по всяко време може да скриете или да изберете кой да вижда телефонния ви номер.
Прекратяване на услугата - след изтриване на телефонния ви номер в полето.

Не сме сигурни че е достатъчно.


Потребители онлайн не липсваха и повечето бяха мъже (75%). Поне дамите няма да се оплакват. Въпреки че НамериМи не е ограничен само за лица над 18, преобладават зрелите потребители. Повечето, които срещнахме бяха между 27 и 35 г., а има и потребители над 50. Модерация на снимките явно се прави, но не е съвсем на ниво. Не се натъкнахме на известни личности, но пък видяхме няколко снимки на животни.


Как обаче се гарантира на потребителя, че NameriMi.org предлага 100% реални профили и запознанства? Всеки потребител може да гласува за валидността на даден профил с да или не.

Иначе като си набележите някого можете да му пишете съобщения, да ставате приятели, да си чатите и т.н.т. Навигацията ни се стори много объркваща. Стават едни преплитания с данните на потребителя, с профила му. После новото търсене докато намерим... Може доста да се опрости навигацията.

Ако сте от мързеливите, можете да се възползвате от функцията Разходка. Тя ви дава възможност да гледате слайд шоу на снимки на потребители според вашите предпочитания. Щом си харесате даден потребител, просто кликвате на снимката му и ако имате  ВИП статус, ще видите профила му. Ако не сте си платили ще видите страничката която ви описва екстрите на платения достъп:

Kакви предимства ви дава VIP?

- Появявате се в първите позиции при търсене.

- Виждате критериите за търсене на всички потребители, без да има значение дали имате процентно сходство помежду си.
- Сравнявате данните си с тези на разглежданите профили със специална опция за сравнение.
- Получавате пълна информация за притежателя на профила при разглеждането на профил-снимките в „разходка”.
- Виждате профилите на потребители блокирали или ограничили достъпа си до тях.
- Можете да използвате допълнителните опции в „направи жест” .
- Използвате специалната търсачка за сравнение на критериите. Получавате автоматично резултати от профили, включително и ново регистрирани отговарящи на изискванията Ви, направо в контролния си панел, без да е нужно да използвате търсачката.
- Можете да изпращате до 20 съобщения в официалната пощенска кутия на потребители, с които нямате процентно сходство.
- Изпращате писма в официалната пощенска кутия на потребители, които са поставили ограничения за получаване на писма.
- Може да използвате персонален чат за разговор с избран потребител.
- Може да използвате изцяло опцията "Търси с настроение".
-Качвате три пъти повече снимки от останалите.
- Може да сменяте заключените си данни в профила.
- Архивът с личните Ви съобщения се запазва за неограничено време.
- Имате възможност да изтривате коментарите си към снимките.
- Разбирате на кого и колко писма е изпратил потребител преди писмото му към Вас.
- Профилът Ви може да бъде оценяван от другите потребители за достоверност.
- Виждате кои потребители имат публикуван телефонен номер в сайта преди да се включите в услугата "Oбади ми се!"
- Виждате в реално време най-активните профили без да се налага непрекъснато да използвате търсачката. (Това сякаш и без VIP го видяхме)

Цените (за 1 месец) за активиране на ВИП услугите са различни в различните държави:

България 2,40 лв. / Гърция €3.62 /Испания €1,42 / Англия GBP 5.00 / Холандия €1.50 /
Франция €3,00 / Германия €4,99

Плащане можете да направите чрез SMS, E-pay и с 200 бонус точки. Не сме фенове на платените услуги, но система с бонус точки звучи интересно.

Как се събират бонус точки?

Покани свои приятели и познати в своя профил чрез уникалния си линк. Всеки посетил профила ти през изпратения от теб линк ще ти донесе 1 бонус точка. Бонус точките може да използваш за закупуване на VIP, както и за други екстри в сайта.

Значи трябва да поканим 200 човека!!! И те да се регистрират.

Е това си е за хрдкор нет юзъри на сайтове за запознанства соц. мрежи и всякакви такива. Да бяха 10 …, 20…, но 200 е доста голямо число според нас.

NameriMi.org си има общи условия, условия за потребители под 18, блог с новините от сайта, контактната форма контактна информация:

5000 Велико Търново     При проблеми с SMS услугите   
admin (AT) namerimi.org      При въпроси относно сайта   
+359895461470           Реклама - партньорство


Плюсове

- приятен дизайн
- добра функционалност
- опцията Обади ми се
- опцията Разходка
- чат
- система за съвместимост
- нормална посещаемост
- ограничаване достъпа до профила


Минуси

- платени услуги
- анимираните икони
- модерацията на снимките не е 100%
- объркващата навигация!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- липса на видео чат
- рекламните банери

NameriMi.org е с приятен дизайн. Предлаганите функции не са никак лоши. Не липсва и иновативно мислене. Обаче. Не винаги е нужно един сайт за запознанства да предлага ужасно много опции на потребителите си, а понякога това даже може и да ги обърка. Elmaz например, не е от най-сложните сайтове за запознанства, макар и да е популярен още от времето на динозаврите. GepiMe, от друга страна завладя пазара с иноваторските си услуги.

Истината е някъде по средата. 

Сайтът за запознанства NameriMi.org определено има потенциал и си заслужава да го разгледате, но и създателите му трябва доста да поработят над услугата, която предлагат. Да се хващат на работа и както казват албанците "The sky is the limit."

Можете да посетите NameriMi.org ТУК



CamChat.bg – Видео чат за монолози

Разбира се че видеото е важна част от запознанствата онлайн. Не случайно повечето български сайтове за запознанства, начело с Гепиме предлагат тази услуга. Едно е да видиш снимките в профила на някого, а съвсем друго е да го видиш на видео. Да не говорим пък колко са популярни платените еротични чатове или видео стриптийз, както го наричаме ние. Видео чатът може да се разглежда и като един вид онлайн срещи на сляпо. Няма нужда да търсим профили и да четем описания, а директно започваме разговор с някого. Пионер в развитието на този тип видео запознанства и комуникация не е български сайт, но решихме да отделим един час на тази тема. Избрахме CamChat.bg като сайт за видео запознанства в българското интернет пространство.

Дизайнът на Камчат.бг е изчистен и свеж. Розовото започва сякаш да става банално, но както и да е.


Има си условия за ползване и няма никаква контактна информация. Ако сте наясно какъв е процесът има си и страничка „Как работи”. На тази точно страничка ни хвана окото не нещо друго, познатото трибуквие SMS. Мдаа, неограниченият достъп р платен. Не че нещастните 2 левчета и 40 стотинки вече стигат за нещо друго… Та цените за ограничен достъп в Camchat.bg са както следва:

2.40 за 1 месец
4.80 за 3 месеца

В допълнение трябва да споменем, че е задължително да имате уеб камера за да използвате услугите на сайта.

Ако ниските цени не са ви убедили, че „задължително” трябва да заплатите за тази „безценна услуга”, можете да погледнете страничката Демо. Тук ще ви посрещне едно 40 секундно клипче на блондинка, която уж весело чати с някого. Кой знае от къде е записано това клипче.


ОК, ще се регистрираме. Регистрацията е бърза и без мейл валидация. Влизате, зарежда се вашия образ и дотам.

„Няма свободни потребители. Опитайте след малко”



Добре. Опитахме пак. Никаква промяна. И пак. Та решихме, че Камчат.бг е идеален за монолози. Но то затова ви стига и просто да си включите камерата и да си гледате невероятната физиономийка докато плямпате.

Пълна скръб. И не е от днес или вчера. От няколко месеца на чат екранчето е единствено надписа „Няма никой”.

Изглежда, че CamChat.bg е родом от Разград:

Камчат.бг ДЗЗД
Ул. Иван Вазов 7
Разград, 7200

Павел Вълканов
Contact (at) camchat.bg
Тел. 899907666

На посочения адрес можете да се оплаквате.

Плюсове
- ОК за дизайна
- ОК за идеята

Минуси
- Липса на потребители онлайн
- Платени услуги

Теглим чертата: Не ви препоръчваме Камчат.бг.

Можете да посетите CamChat ТУК

Ако идеята за слепи запознанства онлайн ви е заинтригувала можете да пробвате ето този сайт http://chatroulette.com
Ще ви трябва камера и може би някакъв чужд език като френски или английски. Регистрация няма и е доста забавно.

ВАЖНО! Имайте предвид, че някои потребители записват всички свои видео чатове и злоупотребяват с тях.




неделя, 28 август 2011 г.

Анкета „Кой е най-добрият сайт за запознанства?”

Обобщената информация не е достъпна. Моля, кликнете тук , за да видите публикацията.

четвъртък, 25 август 2011 г.

Zapoznanstva.startirai.com – поредният долнопробен скрипт

Боклуци измежду сайтовете за запознанства ще има винаги и навсякъде из интернет. За такива смятаме сайтове, които с нищо не допринасят за развитието на истински онлайн или офлайн запознанства. Има и едни от по-опасен тип. Тези последните „сайтове за запознанства” всъщност само събират лична информация от своите потребители за целите на трети лица. Съмнителните сайтове за запознанства можете да разпознаете по няколко начина:

- 100% шаблонен дизайн
- Липса на контактна информация
- Огромен брой заявени посетители (обикновено в милиони)
- Много реклами, най-често с прелъстителни красавици
- Поддръжка на всички езици

Един такъв се „вихри” из Гугъл и чак се чудим как не са го отстреляли. Говорим за Zapoznanstva.Startirai.com. Трудно се навихме даже и да напишем нещо за това чудо. Искахме обаче поне вие да не си губите времето с него. Молим ви, веднага щом зърнете такъв отвратителен дизайн (стил 1998 г.) да се върнете обратно в любимата си търсачка и да изберете друг от резултатите за сайтове за запознанства. Ако ви мързи и това да направите, имаме малък списък с такива сайтове в една от страничките тук (горното навигационно меню).

Ето какво имаме предвид под груб непрофесионализъм*:



С големи букви пише ЗАПОЗНАНСТВА и то на български; има няколко милиона регистрирани потребители; има снимчици на разголени момичета и момчета; 500 потребителя онлайн… Казвате си „Сега ще си хвана някой сладур или сладурана”. Обаче нищо такова няма да се случи. Нито снимките нито броят на потребителите са реални. Сайта е хостнат в Литва, която за момента е раят на измамниците, регистриран е в Португалия и няма никаква контактна информация. Просто алармата трябва да ви писне и да се махнете от този сайт. Това, че домейна е на български – startirai, не трябва да ви заблуждава.

ПРЕДУПРЕДЕНИ СТЕ!



*Изображението е малко поради нецензурното съдържание.

сряда, 24 август 2011 г.

Romans.bg


Отдавна ни се върти идеята да ви разкажем за OKCupid.com, но така и не го направихме, защото смятаме, че българските сайтове за запознанства са по-важни за нас българите. Днес обаче решихме да разгледаме Romans.bg и нямаше как да не ви кажем няколко думи и за OK Cupid, който е един от водещите световни сайтове за запознанства от 2003 г. Причината е, че Romans.bg е заимствал доста от функциите на популярния американски сайт за запознанства*. Лошо няма. Нека да видим как са се справили „нашите”.

Романс.бг се появява на пазара през 2010 г. и е продукт на пловдивската Уисдам ЕООД, която ви донесе GepiMe. Според проучване от началото на годината Romans.bg е „Най-харесваният и популярен български сайт за запознанства, предназначен за хората, търсещи своя спътник в живота.” Това си го пише на самата начална страница и ние не можем нито да го потвърдим нито да го отречем, но общо взето това не е фактор за нас. Важното е сайтът да е полезен за потребителите. Другото интересно в този сайт за запознанства е една нова опция за проверка за съвместимост между потребителите. За сега знаем, че това става с помощта на специални тестове създадени от психолог. 

Екипът на Romans.bg твърди, че това е сайт за сериозни запознанства, което е пълен контраст на Гепиме и за разлика от изкушаващото лилаво на Гепиме, Романс.бг ви посреща в по-топли цветове и романтично настроение. Пейзажите на заден план се менят, при всяко зареждане на главната страница и ето как изглежда един от вариантите:




Дизайнът е приятен и формата за регистрация е под логина, за да можете да се регистрирате веднага (ако вече не сте го направили). „Успешните истории” реални или не, са доста банални, но това съвсем не означава, че не помагат за привличане на нови потребители. Регистрацията в Romans.bg е сравнително бърза и всички полета са задължителни. Според създателите му, Romans.bg е „Една услуга на wisdom.bg, водени от вярата ни в семейните ценности” (Хмм, интересно. А Гепиме според какви ценности беше създаден?).  Та може би това е причината да има опции за регистрации само като хетеросексуални потребители. Не че ни пречи, но има и един друг вид връзки и семейства…

Активацията по имейл не е задължителна и веднага щом се регистрирате се озовавате в профила си. Можете да се захванете с попълването му, а сте свободни и да поразгледате из сайта. Търсенето е доста подробно, но можете да търсите сред профили само от една държава. Това е малко неприятно, защото ако например в момента има потенциален партньор на линия, който живее във Франция, вие предварително трябва да сте избрали тази страна за да се визуализира неговият или нейният профил. Няма да е лошо да има функция „Виж всички онлайн.” Профили можете спокойно да разглеждате. За да напишете съобщение трябва да качите ваша снимка. Това може да направите чрез файл от компютъра, уеб камерата, Фейсбук или GSM. Доста удобно. След като сте качили снимка можете да разгледате профила си.

Имате метър, който отбелязва процент на завършеност на профила. Тук идеята е да добавяте нова информация за себе си и да достигнете 100%. Какво става тогава не се знае. Най вероятно профилът ви ще е по-привлекателен. Предположихме че в секцията За мен трябва да добавим описание, интереси и т.н.т. Всъщност, тази информация можете или да копирате от Фейсбук или да попълните ръчно в секцията Интереси. Това за интеграцията с FB ок, макар и да не сме му фенове, но какъв е бил замисъла на две еднакви секции не ни е ясно. Стори ни се малко объркващо. Може пък нещо да не схващаме. Едно обаче забелязахме, моливчето, което се появява в За мен е същото като в OKCupid. Табличката с Още за мен и Какво търся е с абсолютно идентичен дизайн с този на другия сайт за запознанства.

На секцията Снимки няма да се спираме, а ще се помъчим да разберем какви са тези Тестове и Лексикон. На началната страница се споменаваше нещо за тестов от психолог правени… Кое какво е обаче и каква му е целта никъде няма обяснение. За много от вас сигурно и няма нужда от обяснение, но ние ще направим едни предположения, базирани на опита ни с OKCupid. Там има и тестове има и въпроси.

В ОК Кюпид Няколко от тестовете наистина са правени от психолози и са доста сложни като изпълнение. А има и голям брой такива направени от самите потребители за развлечение. Целта на сериозните тестове е да анализират характера ви и тази информация да помогне на разглеждащите профила ви при вземане на решение да ви пишат ли или дали представлявате интерес за тях. Резултатите от тестовете на даден потребител са достъпни за всички други потребители. Има някои доста забавни, а има и по сериозни.

Въпросите в OKCupid.com са безкрай. Много от тях са публикувани и зададени от потребители. На всеки въпрос имате по 3 отговора, а след това трябва да посочите как би отговорил идеалният ви партньор. Абсолютно същото нещо имаме и в Romans.bg. Това е и цялата магия на съвместимост. Не смятаме че има някакви тестове специални с каквито едно време избухна еHarmony. Всичко е проста математика. Вие казвате как бихте искали да отговори партньорът ви, компютърчето прави анализ на профилите и ви се появява процент на съвместимост с малко сърчице. На колкото повече отговорите, толкова по-точни ще са изчисленията.Доста ни подразни, че всеки отговор се потвърждава по два пъти. Някои от отговорите пък не са достатъчно гъвкави за да покрият нуждите на всички потребители. В търсенето няма опция на визуализиране на резултатите по съвместимост, а е съвсем логично да има.

Други опции включват познатите Кой ме посети/ Кого посетих/ Любими/ Кой ме хареса/ Блокирани, както във всеки нормален сайт за запознанства. Те са в секция Връзки, а в OKCupid са в Connections…

Броят на потребителите онлайн не е особено голям за момента и можеби не надвишава 1000. Най моного са профилите от България, а съотношението е приблизително 40/60 за господата.

Дизайнът е приятен. Реклами - по една на страница. Малко ни се стори сбито всичко откъм височина и на моменти сайтът е бавен. С две думи сигурни сме, че с опита който имат от Wisdom, са си направили добър маркетинг и Romans.bg ще върви напред. Заимствани или не, опциите предлагани в Romans.bg са нови за българския пазар и полезни за потребителите. Екипът на сайта има какво да подобрява, но не се съмняваме в способностите им.



* Не е задължително Romans.bg да е копирал съдържание от когото и да било, просто някои от функциите сме забелязали преди повече от 4 години в OKCupid.