петък, 8 май 2009 г.

Mucunki.com - намери ме ако можеш

Когато Flirt4e-то излезе през 2003 беше доста оригинално и като име и като идея. За разлика от Елмаз, то не беше толкова сериозно и потребителите се регистрирваха за 100% FUN. Формулата се оказа успешна за времето си (сега дизайнът е с малко по-голямо значение) и не закъсняха и други сайтове с подобни умалителни имена като Amur4e, Kapan4e, Divan4e, Zahar4e. Подобен е и случаят с Mucunki.com.
Дизайнът е що годе свежарски и ни допада цветовата комбинация, но заради името, ние лично не очакваме да намерим тук много потребители над 18 години.


Нека се регистрираме. Регистрацията ни подразни със задължителните си полета и описание, но пък няма имейл валидация. След това можете да ровите навсякъде из сайта. Очевидно, Муцунки.ком е сайт за потребители над 12 години (според условията за ползване). Към днешна дата според статистиката на сайта има 117 000 регистрирани потребителя (почти 50/50 момичета момчета). Тук интересното е, че имаме не само потребители от България (85%), а и от Испания (5.2%), Германия (2.5%), Италия (2.1%), та дори и от Белгия (1.5%). Не всички сайтове за запознанства са популярни сред българите в чужбина, така че браво на Муцунки-те в този аспект.

На повечето страници има по два банера, което е нормално. Нямате много опции за навигацията, защото тя е супер опростена:


Разбира се, че можете да задоволите егото си и да си сложите етикет ВИП срещу... познахте 2.40 лв. с ДДС.



Останалите платени услуги са като в Елмаз (с изключение на снимките) и отново заявяваме, че сме твърдо против плащането за тях. Крайното решение си е ваше.

Търсенето е само по прякор или пол, възраст и град. Добре де, ами ако искаме да се запознаем с непушач с руса коса какво правим? Или пък ако държим брюнетката да е зодия Риби? Голям минус тук за Mucunki.com.

Освен това ние искахме да видим само резултати с потребители, които са онлайн, но и това е невъзможно.Появяват се много страници с резултати но няма точен брой. Ето някои по-интересни снимки от профили:


Карето с връзки към Yellow.bg присъства на всички страници и дразни. Дължината на страниците с профили не е ограничена и ако даден потребител има 500 приятеля, ще има да си скролвате 10 минути. Поне снимките могат да се разглеждат в пълен размер без да се плаща като в Salsa.bg и Elmaz.com. На няколко пъти ни се появи и неприятен банер, който ни следваше докато скролваме. Стори ни се, че няма много фалшиви профили.

Mucunki.com си има и свой блог но той не се ъпдейтва редовно :(



Плюсове:

- Oпростена навигация
- Свеж дизайн
- 1000 потребителя онлайн
- Голяма галерия от снимки за всеки профил
- Снимките се визуализира и в пълен размер безплатно


Минуси:

- Липса на подробна търсачка
- Платени услуги
- Дълги страници
- Рекламно каре на всяка страница + банери


Контактната информация е оскъдна:

За контакти:

Мениджър реклама
Деян Иванов
е-mail: info (at) mucunki (dot) com

Deian Ivanov admin@mucunki.com
Rakovski 41
Troian
Sofia,5600
BG
Tel. +359.883301355

Ние не смятаме да ползваме сайта, а и сме на мнение, че Муцунки.ком ще ви омръзне бързо.

Можете да посетите Mucunki.com ТУК



2 коментара: