вторник, 23 юни 2009 г.

LadyBi - Най-неграмотният сайт за запознанства

Обобщената информация не е достъпна. Моля, кликнете тук , за да видите публикацията.

Гадже.бг - поредния залез

Поредният сайт за запознанства, който на пръв поглед изглежда свежарски но не е успял да привлече многобройни посетители е Gadje.bg. Цветовете на началната страница ни напомнят на аутсайдера цуни гуни и сякаш не само това е общото между двата продукта. Нямаме предразсъдъци относно Гадже-то, но още от самото име нещо не е както трябва. Може пък да ни е грешно предчувствието...

Сайтът е сравнително нов ( втората половина на 2007) и както сами виждате за дизайна му са избрани топли и свежи цветове. Началната страница не е много по-различна от останалите сайтове за запознанства с изключение на пъстрите навигационни бутони, които ни навеждат на мисълта (заедно с името на сайта), че таргетираната възрастова група тук е под 18.

Регистрацията е неприятна. Тя включва задължителни полета и спам защита, която ни влудява. Влизаме в сайта привечер и намираме само 10 човека онлайн. Това за нас си е един сигурен знак за провал след като Гадже.бг е на пазара вече повече от година. Подобен проблем с липсата на посетители имаше Чукни и сайтът вече даже не е и онлайн.

Според статистиката на самият сайт има регистрирани едва 13 800 потребителя, но ни направи впечатление, че повечето са без снимки.

Оказа се разбира се, че сме прави и повечето от девойките са под 18. Хищни батковци обаче не липсват... Профилите имат някои добри функции като лични снимки и аудио но липсата на потребители е страхотен минус. Модераторите явно си вършат работата и не видяхме много fake снимки. Но пък сигурно няма да им е трудно с 2-3 регистрации на ден :)

Цветните бутони на навигационното меню всъщност ви и подсказват какъв ще бъде background цвета на дадената страничка. Въпреки, че цветовете са весели не сме сигурни колко е удобно това за очите на потребителите. Същото забелязахме и в Диванче.ком.

Потребители няма, но пък има опция за VIP:
Стани VIP потребител или гласувай за своя фаворит !!!

Екипът на Gadje.bg Ви предоставя възможност за гласуване чрез изпращането нa SMS на кратък номер 1922 за абонати на Mtel, Globul и Vivatel (2 лв.) всички цени са без ДДС.

Всеки изпратен SMS Ви носи едноседмично стоене на върха , като VIP потребител , което означава , че Вашият профил ще бъде показван с приоритет в резултатите от търсенията . За тази цел първо трябва да пратите един SMS за да се регистрирате като VIP потребител .

При желание за гласуване за определен потребител, той ще се появи веднага начело на първа страница , а гласовете му ще се увеличат с 1 в общата класация .

Всеки SMS дава една VIP-точка с давност една седмица, като точките се натрупват в продължение на един месец.

Всеки месец VIP потребителя с най-много точки ще получи VIP награда.
Всеки регистриран кратен на 100 потребител ПЕЧЕЛИ!!!
Всеки регистриран кратен на 100 потребител ПЕЧЕЛИ. Ежедневно ще се обявяват победителите
и наградите. Очаквайте с нетърпение да разберете наградата си. Стартираме на 25 юни 2009г.

Наградите са евтини парфюмчета и лъскави пръстенчета, които няма да впечатлят и 15 годишна фолк дива. А и за какво му е на човек VIP статус като има само 10 потребителя...

Плюсове

-Ъъъ, свежият дизайн може би...

Минуси

- бавна регистрация

- малко потребители
- малко потребители
- малко потребители


Контактната информация се свежда до един имейл:
admin@gadje.bg
а ние открихме и това:
ул. Въстаническа 3А
Лясковец, 5140
Тел: 0888306910
Цанко Момъков cdm@mit.bg


Предполагаме ще се съгласите с нас, че Гадже.бг няма да има дълъг живот на българския пазар и не си заслужава да си губите времето с него. За по-младите добра алтернатива е Импулс, а останалите знаят как да се забавляват по-добре от колкото да се пулят на този сайт.